Search

U Zagrebu se uskoro otvara craft destilerija specijalizirana za proizvodnju gina

U Zagrebu se uskoro otvara craft destilerija specijalizirana za proizvodnju gina

Luftbremzer Destilerija


Image: PR

Zagreb će uskoro postati bogatiji za malu artisan destilerija gina. U porastu popularnosti hrvatskih ginova, ova destilerija je posebna po tome što je specijalizirana samo za proizvodnju gina, i to od autohtonih hrvatskih sastojaka, ploda rada malih obiteljskih gospodarstava i lokalnih berača bilja...

Trio koji stoji iza projekta čine Filip Presečki - idejni začetnik, Vedran Lulić - glavni destiler i Krešimir Agbaba - marketinški kreativac. U svrhu realizacije projekta pokreću crowdfunding kampanju na Indiegogo platformi kako bi financirali neophodnu opremu za destiliranje.

"Gin je u Hrvatskoj iznimno poželjno i atraktivno piće čija konzumacija pretežno ovisi o kvalitetnim uvoznim brendovima. Iako se bavimo ginom, ne mislimo naše poslovanje temeljiti samo na ginu. U Luftbremzer Destileriji želimo stvarati piće vrhunske kvalitete izrazito lokalnog karaktera i kroz taj proces prenijeti arome, doživljaj, vrijednosti i lifestyle našeg modernog društva u bocu pića. Zbog toga proizvodnju temeljimo na sastojcima samo s područja Hrvatske te opskrbljivanjem od domaćih OPG-ova i berača samoniklog bilja" kaže Filip Presečki, koji je i sam veliki entuzijast i poznavatelj gina. Inače geolog po struci, uvijek je bio fasciniran prirodom i prirodnim procesima. Zbog toga i želi da Luftbremzer gin bude prirodan, organski i stvaran uz što manje industrijskih procesa. Kako bi se u cijelosti posvetio ostvarenju ideje, nedavno je prekinuo posao na mjestu inženjera i projektnog voditelja u naftnoj industriji i tako pokazao predanost pothvatu.

U Zagrebu se uskoro otvara craft destilerija specijalizirana za proizvodnju gina (фото 1)

Od trenutka nastanka ideje prošlo je dvije godine. Tijekom tog perioda tim je marljivo radio na istraživanju, ispitivanju i razvoju recepta, izradi poslovnog plana i tehnološkim rješenjima destilerije te izradu vizualnog identiteta brenda. "Naše poslovanje temelji se na craft proizvodnji čime je naglasak na kvaliteti ispred količine, posvećenost detaljima i poznavanje porijekla bilja, a sve u korist kvalitete proizvoda. Trenutno radimo na postavljanju specijaliziranog pogona destilerije koja će nam omogućiti ujednačenu i sigurnu proizvodnju gina po našem receptu i u craft ozračju" kaže Vedran čiji lik i djelo pokazuje da je za proizvodnju gina osim ideje i ljubavi, potrebno i nemalo znanje. Skromni biotehnolog stekao je neophodno iskustvo na industrijskim pogonima proizvodnje jakih alkoholnih pića.

U Zagrebu se uskoro otvara craft destilerija specijalizirana za proizvodnju gina (фото 2)

"Vodio sam i nadgledao velike pogone s dnevnom proizvodnjom i preko nekoliko hektolitara i to mi je činilo veliko poslovno zadovoljstvo, no i dalje mi je bilo najdraže s djedom peći šljivovicu pomoću njegovog malog bakrenog kotla. Luftbremzer Destilerija bit će spoj tih dvaju svjetova: temeljena na svim pravilima struke, ali opet jednostavna, mala, prirodna i vođena strašću."

Osim dobrog okusa, Luftbremzer gin iskače i u vizualnom smislu. Pod vodstvom dizajnerskog studija Bunch, dečki iz tima stvorili su vizualni identitet koji komunicira filozofiju destilerije. "Ime Luftbremzer Destilerije proizlazi iz starozagrebačke riječi za zgubidana, zagrebačkog sveznalicu, lika koji je u toku s događanjima u gradu, puno priča o tome i na kraju, druži se i uživa u životu. Ilustracija papige parafrazira taj hedonizam i opuštenost, a njena simbolika povezana je s prijateljstvom i iskrenošću. Te vrijednosti vode nas u privatnom kao i u poslovnom okruženju" objašnjava Krešo, kreativac koji se ponajviše brine o doživljaju brenda.

U Zagrebu se uskoro otvara craft destilerija specijalizirana za proizvodnju gina (фото 3)

Iako već imaju recept, uspostavljenu nabavu organskog bilja, alkohola i ostalih sirovina te plan distribucije, tim još uvijek radi na financiranju pogona destilerije. Ne bi li se prikupila sredstva za nabavu neophodne opreme za destiliranje, tim je lansirao crowdfunding kampanju na Indiegogo platformi. 

Ako želite podržati ovaj hrabar i inovativan poduzetnički projekt te si usput osigurati bocu ovog izvrsnog lokalnog gina, možete to učini ti preko Indiegogo kampanje. Upišite se na mailing listu preko službene internet stranice, pratite Luftbremzer Destileriju na Facebook stranici, te Instagram i Twitter profilima.

Pratite nas svakako i dalje jer ćemo Luftbremzer Destileriju, kao i njihove osnivače popratiti do samoga kraja i ekskluzivno kroz nju prošetati čim bude službeno otvorena. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više