Search

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati

Cotton+cafe


Image: Gec Vukov-Colić

Na adresi Trg Ivana Meštrovića u Zapruđu pronašli smo ovo genijalno mjesto koje je i pet friendly. Zove se Cotton+cafe, a zamišljen je kao platforma za urbanu kulturu. Atraktivno uređenje prostora inspirirano je dobom prohibicije, a svakodnevno puštaju samo dobru glazbu: jazz, blues, charleston, swing, rock and roll, bel canto...

Cotton+cafe otvoren je u Zapruđu u želji da stanovnicima kvarta pruže ugodno mjesto za druženje, slušanje dobre glazbe, uživanje u vrhunskim pićima i kavi te je zamišljen kao platforma za urbanu kulturu. Samo uređenje prostora inspirirano je dobom prohibicije te je uređeno u gatsbijevskom stilu, a dominiraju velike kožne chesterfield sofe, predimenzionirane industrijske svjetiljke kakve su nekada bile na trajektima, ručno rađeni bakreni detalji, zidne obloge od slavonskog hrasta, velika zidna polica iza cijelog šanka s vidljivim varovima. Cijeli lokal izradili su majstori iz tradicionalnih zagrebačkih obrta, vrhunski bravari, tapetari...

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 1)

Svaki detalj u ambijentu ima svoju priču i povijest, a većina slika koje su izložene na drvenim zidnim oblogama skupljane su od kolekcionara, s Britanca i Hrelića, a neki detalji obiteljsko su nasljeđe vlasnika. Puno je tu starih zaboravljenih predmeta za koju većina ne zna čemu služi (npr. stara mašina za krpanje najlonki, limene kutije 505 s crtom, stari sportski rekviziti…), raritetni portret Marije Jurić Zagorke, bakreni kostur konja djelo akademskog kipara Silvija Hrničira i puno, puno retro predmeta koji bude nostalgiju i daju osjećaj doma. "Naš kolekcionarski duh prepoznaju i gosti pa smo tako nedavno na poklon od naših električara, koji uvijek u vrijeme gableca navrate na kavu, dobili staru ploču s natpisom "prije svakog rada isključi struju". Iznimno nas veseli ta domaća atmosfera koju njegujemo i sitni znaci pažnje kojima se darivamo" poručuju iz spomenutog bara.

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 2)

Svakodnevno puštaju samo dobru glazbu: jazz, blues, charleston, swing, rock and roll, bel canto, šansone, a vikendi su rezervirani za live svirku domaćih bendova. Osobito su ponosni na nedjeljni koncept "poslije placa-prije ručka" nazvan #nedjeljno cottoniranje gdje u periodu od 11 do 14 sati njihov pijanist svira na klaviru iz 19. stoljeća koji krasi lokal. Prilika je to za sve posjetitelje da uživaju u dašku kulture ispijanja poznate bečke kave melange, pročitaju novine i slušaju virtuoza dok prebire poznate skladbe. Baš kao nekada u kultnim zagrebačkim kavanama.

U Cottonu možete uživati i u najstarijoj talijanskoj kavi Vergnano, selekciji premium čajeva Comptoirs Richard, velikom izboru ginova, piva i 30-ak craft piva, a od nedavno služe i svježi homemade Cotton Detox Water napitak koji spravljaju s Evian vodom s dodatkom svježe mente, krastavca, limete, limuna i đumbira.

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 3)

Kako ističu, jako drže do detalja pa tako gošće bakice oduševljavaju uvijek svježi mirisni ljiljani na klaviru, a djecu puna kolica Kikića i Bronhi bombona. Ukupno imaju oko 250 sjedećih mjesta, a super stvar je što je u blizini dječji park i mame se vesele lijepom vremenu da mogu uživati na kavi, a istovremeno imati djecu na vidiku. U Cotton baru obožavaju i životinje te brinu da i za njih ima dovoljno posudica s vodom, a ponosni su i na suradnju s udrugom Šapica za udomljavanje pasa. Tako kod njih na klaviru uvijek možete naći posebno izrađenu kasicu gdje prikupljaju donacije za podršku njihovom radu. Kućni ljubimci su, naravno, uvijek dobrodošli u Cotton+cafe jer su pet friendly kafić.

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 4)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 5)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 6)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 7)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 8)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 9)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 10)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 11)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 12)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 13)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 14)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 15)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 16)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 17)

U Zagrebu smo pronašli jedan totalno cool uređen bar za koji biste trebali znati (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više