Search

Vrhunski chefovi pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru u proljeće na pjatu

Vrhunski chefovi pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru u proljeće na pjatu

Tekst: BURO.


Svi ljubitelji vrhunskih istarskih delicija koje ovog lipnja u šarmantne istarske gradove Rovinj i Bale dovede želja za otkrivanjem bogate istarske kuhinje, jednostavno ne smiju propustiti prvo izdanje „Seasonal Food&Wine“ gourmet eventa koji se održava od 10. do 21. lipnja. U sklopu ovog gourmet eventa, devet vrhunskih chefova, ujedno i članova prestižne kategorije High End Restaurants, čija je kuhinja provjerena, ideje inovativne, a okusi hrane izvorni, upoznat će goste s „Istrom na pjatu“.

Vrhunski chefovi pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru u proljeće na pjatu (фото 1)

Damir Križanac iz restorana La Serra, Anno Domini 547, Radovan Blagić iz Restaurant Mediterraneo, Siniša Cerin iz Primi Terreni Restaurant & Deli, Lidia Fabris iz Restaurant Blu, Dario Šajatović iz Laurel & Berry Restaurant, Nikola Hrelja iz Bitinada restaurant, Martina Buđinski iz Restaurant ResoLution, Nikola Vuković iz Restaurant La Grisa i Sreto Lukić iz Brasserie Adriatic pokazat će kako su, poštujući tradiciju i usvajajući suvremene trendove, s ljubavlju iznjedrili ono najbolje iz istarske kuhinje.

Vrhunski chefovi pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru u proljeće na pjatu (фото 2)

Kroz bogatu ponudu jela s naglaskom na sezonskim namirnicama visoke kvalitete, chefovi će goste provesti kroz čari istarskog proljeća – i to na pjatu. Na trpezama probuđenog godišnjeg doba, u sklopu „Seasonal Food&Wine“ gourmet eventa, svim će gostima ponuditi najukusnije zalogaje vrhunskih namirnica: brokule i rotkvice, istarskog pršuta, sipe te svježe ribe poput rošpa i divlje orade.

Upravo su jedinstvene istarske namirnice s potpisom vrhunskih chefova sljubljene s kvalitetnim istarskim vinima, ugodna atmosfera i elegantan interijer restorana, odličan razlog zbog kojeg svi istinski hedonisti ne bi smjeli propustiti ovu posebnu gourmet avanturu.

Inače, High End Restaurants čine ugostiteljski objekti koji se nalaze u kategoriji restorana u vodiču Istra Gourmet s osvojenom ocjenom jedna vilica i uz najmanju ocjenu 4,0 u kategoriji “Fine Dinning” Trip Advisora. Meniji se mijenjaju sezonski, barem dva puta godišnje, uz recepte zasnovane na tradicionalnoj istarskoj kuhinji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više