Search

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti

Na "zaboravljenom" otoku Vrniku pored Korčule


Image: PR

Ni stotinu metara udaljen od matičnog otoka Korčule, smjestio se Vrnik - do prije nekoliko godina jedini naseljeni otok korčulanskog arhipelaga. Dug 850, a širok samo 450 metara, otok Vrnik zapravo je kamena stijena na kojoj se nalazi vjerojatno najstariji i najdublji kamenolom na Jadranu, a njegovi iskopi sežu i do 50 metara ispod razine mora. Upravo tu jučer je sa svojim radom započeo Vrnik Arts Club, zamišljen kao polivalentni objekt, koji se sastoji od muzeja, umjetničke galerije, suvenirnice, restoranom s tradicionalnim morskim jelima te dvije predivne sobe u potkrovlju. Smješten je u školu, donedavno zapušteni i derutni objekt, koji je u nepunih 10 mjeseci u potpunosti obnovljen i sada ostavlja bez daha. Tako umjetnička galerija Vrnik Arts Cluba otvara svoja vrata izložbom znamenitog slikara Charlesa Billicha, a tema izložbe su korčulanske vedute koje je slikar ovih dana slikao na raznim lokacijama grada. 

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 1)

U suvenirnici će pak biti prezentirana ponuda 10-12 najboljih umjetničkih hrvatskih suvenira, od ulja na platnu Stipe Nobila i Ane Kolege, do originalnih keramičkih suvenira i nakita, dok je ugostiteljski dio sačuvao originalnu krušnu peć i komin, te služi isključivo za pripremanje autohtone morske spize. U pitanju će biti restoran se prekrasnom terasom koji će funkcionirati kao spoj fine dininga i prvoklasne riblje ponude. Kako poručuju lokalci, u objektu nije predviđeno puštanje nikakve glazbe, osim možda ploče na gramofonu u zalazak sunca, a ideja je da se poštuje škojarski red, a i mobiteli ostave da odmaraju. Na temelju viđenog, čini se kako je korčulanska okolica dobila objekt kojim će se ponositi i u kojem će se kroz ne toliko puno godina ponovno održavati kulturna događanja svjetskog značaja. U nastavku vam donosimo malo otočke šarmantne atmosfere… 

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 2)

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 3)

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 4)

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 5)

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 6)

Vrnik Arts Club novi je umjetnički prostor s restoranom u blizini Korčule koji biste ovo ljeto trebali posjetiti (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više