Search

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba

Projekt vrijedan 6 milijuna eura


Image: PR

Centralni dio imat će tzv. dvorac s čak sedam tobogana... The fun never stops!

Projekt aquaparka realizirat će se na području bivših zelinskih bazena koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedan od najljepših turističkih centara kontinentalne Hrvatske i omiljeno izletište za tisuće Zagrepčana i drugih koji su se dolazili kupati u Sveti Ivan Zelinu.

Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine Grad Sveti Ivan Zelina započeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo, piše Poslovni.hr. Idejno rješenje za Aquapark Zelina izradila je tvrtka ActionPark WaterScapes iz Španjolske 2016. godine, koje je koncipirano tako da se projekt realizira u fazama. U prvoj fazi izgradit će se vodene površine namijenjene plivanju, kupanju i relaksaciji te tobogani koje će moći koristiti odrasli i djeca.

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba (фото 1)

Već će prva faza sadržavati veliki "dvorac" koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima. U sklopu objekata na ulazu predviđene su svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske i zabavne sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine - klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju s terasom, velika dvorana na prvom katu koja će služiti za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness, spa ili beauty sadržaj i slično. Procijenjena vrijednost projekta iza kojeg stoji PulSaR arhitektura d.o.o. iz Zagreba vrijedan je 6 milijuna eura. Još nije poznat datum otvorenja.

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba (фото 2)

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba (фото 3)

Wow! Ovako će izgledati veliki Aquapark u blizini Zagreba (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više