Search

Za dva dana otvara se prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj

Za dva dana otvara se prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj

Autor projekta je 3LHD


Grad Karlovac uskoro će postati bogatiji za jedinstvenu turističku i muzejsku atrakciju - slatkovodni akvarij i muzej rijeka

Zgrada akvarija, smještena je neposredno uz slap rijeke Korane i oblikovno je u potpunosti uklopljena u okoliš. Kuća je potpunosti prekrivena zemljom. Koncept oblikovanja nadahnut je nasipima i šancima karlovačke zvijezde. U središtu se nalazi trg s ulaznim prostorom, suvenirnicom, caffe barom, čitaonicom i uredima.

Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture. Scenarij izložbe je linearan i prati tok krške rijeke. Izložba počinje "izvorom" na trgu, a zatim se uz pješačku rampu s akvarijima spušta u podrumsku etažu sa špiljskim i močvarnim staništima. Posjetitelji će u akvariju moći vidjeti više od 100 vrsta riba, te više od 40 endemskih vrsta koje nastanjuju ili su u prošlosti nastanjivale hrvatske rijeke.
Za dva dana otvara se prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj (фото 1)
Javna ustanova Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac nastala je u okviru projekta pod nazivom "Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium" koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Autor projekta je 3LHD, a svečano otvorenje ustanove Aquatika, prvog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj, održat će se 22. listopada s početkom u 11h.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više