Search

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku

FÖREMÅL


Image: PR

FÖREMÅL ograničena kolekcija, nastala kao rezultat suradnje poznatog dizajnera keramike Per B. Sundberga i tvrtke IKEA, donosi neočekivane buntovne predmete namijenjene kolekcionarima i ljubiteljima osebujnih umjetničkih djela. Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak. Ograničena kolekcija FÖREMÅL razotkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasljeđa. Riječ je o teglama za biljke u obliku lubanje, svijećnjacima s oblikom pudlice, kao i mnogim drugim zanimljivim umjetninama - ukupno 35 različitih predmeta koji čine ovu kolekciju u isto vrijeme su i lijepi, i ružni, i privlačni.

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 1)

FÖREMÅL kolekcija sastoji se od neočekivanih otisaka na sagovima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svijećnjaka u obliku psa, gljiva, lubanja i ribe. Kolekcija donosi brojne proizvode koji će potaknuti razgovore - upravo kako bi trebali izgledati pokloni! Nekoliko je predmeta umotano u aluminij i dolaze u već gotovim, lijepim kutijama za poklone, a svaki je inspiriran dizajnerskim nasljeđem, koje odiše svježinom, modernošću i miriši na novo, u kombinaciji s visokom umjetnošću i svakodnevnim šarmom. Sundberg, znan kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umjetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 2)

"Volim raditi stvari na drugačiji način i poigravati se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinirajući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo", kaže Sundberg. FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gdje se ukrasno susreće s običnim, ružno s lijepim, gdje se folklor suočava sa stvarnošću. Kao djelo švedskog nekonformističkog umjetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasljeđa kombiniranjem suprotstavljenih stilova i ideja. Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, a svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, zacijelo će iz cijele kolekcije moći pronaći barem komad ili dva za sebe.

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 3)

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 4)

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 5)

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 6)

Zaboravite na skandinavski minimalizam! Nova limitirana IKEA kolekcija stigla je u Hrvatsku (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više