Search

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju!

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju!

Asortiman dostojan svjetskih metropola

Tekst: E.G.


Image: senja vild

Svi ljubitelji niche parfema znaju tih nekoliko zagrebačkih adresa koje onda gotovo religiozno pohode. Među tim adresama se našla i ona parfumerije "Top", smještena u Tomićevoj ulici tik do uspinjače. Njezin je vlasnik Borut Mihalić otpočetka pametno gradio poslovni model, stavljajući naglasak na posve individualni pristup, golemo znanje i dovođenje brendova koji u Hrvatskoj nisu bili dostupni. Ipak, skromna kvadratura objekta je uskoro doista postala premala za sve zainteresirane i za sve brendove koje je Mihalić želio dovesti, pa smo tako, bez velike pompe, prije nekoliko dana vidjeli vijest o otvaranju druge "Top" parfumerije, smještene na još centralnijoj lokaciji (ugao trga bana Jelačića i Praške ulice) i mnogo komotnijem prostoru. Asortiman se sastoji od nekih brendova koji su već bili zastupljeni u prvoj parfumeriji, ali i nekih koji se dosad uopće nisu mogli nabaviti u Hrvatskoj. Naravno, sve je ovo bio i više nego dovoljan povod da se zaputimo u "Top" i izravno od vlasnika saznamo više informacija. Odmah po ulasku smo zamijetili da, iako je prvenstveno riječ o parfumeriji, ovdje možete nabaviti i premium brendove preparativne kozmetike.

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 1)

Najzvučnije ime? "Dr. Barbara Sturm", njemački brend molekularne kozmetike čije proizvode koriste svi od Kim Kardashian West, Irine Shayk i Tatjane Dragović, i koji je u rutinu njege kože prema tvrdnjama mnogih unio revoluciju, i to bez pretjerivanja. Posljedično, nismo se previše začudili kad smo čuli da su neki proizvodi iz asortimana, poput seruma s hijaluronom, već rasprodani, unatoč tome što je "Top" otvoren tek nekoliko dana. Ovdje ćete moći nabaviti i brendove poput nizozemskog "Zenologyja", čiji se proizvodi nalaze u nekim od najprestižnijih svjetskih hotela, kao i uvijek poželjni "Aesop". Kad je riječ o parfemima, moramo istaknuti kako smo prilično uvjereni da bi ovdje svatko pronašao nešto za sebe; oni koji cijene punokrvno niche iskustvo će se okrenuti asortimanu brenda "Roja",  "Note di Profumum" ili kuće "Frank Muller" (posljednja dva brenda su dostupni tek na nekolicini svjetskih lokacija), dok bi se oni željni tradicionalnijih opcija mogli usrećiti s ponudom brendova kao što su "Juliette Has A Gun", pa čak i "Comme Des Garcons". 

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 2)

Osim o asortimanu, htjeli smo popričati i tome kako je cijela priča oko druge parfumerije uopće započela. "Prije godinu dana smo počeli s intenzivnim traženjem prostora. Prijavljivali smo se na razne natječaje, a ovaj prostor dobili u najam tijekom ljeta i odmah "kliknuli". Morali smo upotrijebiti dosta snage i volje kako bi sve skupa bilo što prije gotovo, budući da je u ljetnom periodu većina na godišnjim odmorima. Prostor je pod zaštitom, zgrada je izrazito interesantna, a ja sve skupa vidim kao svojevrsnu reklamu, odnosno prostor koji će pozitivno utjecati na našu vidljivost. Smatram da glavnom zagrebačkom trgu nedostaje luksuza, s obzirom na to da se na njemu nalaze zgrade povijesne važnosti i tradicije. No, naš asortiman nije nužno luksuzan kad su u pitanje cijene. U ponudi imamo kreme od pola litre koje koštaju dvjestotinjak kuna. Trudili smo se imati "dostupni luksuz" i nešto "over the top". Na pitanje o tome koliko je ova lokacija automatski i frekventnija, Mihalić kaže kako im doista velik broj ljudi ulazi iz čiste radoznalosti ili pak zato što su čuli da drže taj i taj brend. Zanimalo nas je i možemo li očekivati još koje brendove, na što smo dobili odgovor da možemo, ali ne i točne datume ili imena. To je trenutno možda i manje važno - zasad smo i više nego zadovoljni ekskluzivnim dućanom na prestižnoj lokaciji kakav je Zagrebu kronično nedostajao. 

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 3)

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 4)

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 5)

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 6)

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 7)

Zagreb je dobio još jednu ekskluzivnu adresu. Zavirite u Top parfumeriju! (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više