Search

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih \"food\" tema

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema

Mali Food Hub


Image: Sanjin Kaštelan,
Toa Heftiba

Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju - Mali Food Hub...

Riječ je o najnovijem projektu već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom Gacka 16. Program Malog Food Huba održavat će se jednom mjesečno i bit će edukativnog karaktera sa širokim rasponom tema, od praktičnih do kreativnih, s hranom kao zajedničkim nazivnikom.

Tako će proširiti dosadašnji koncept Malog placa ciklusom Malih razgovora i radnji kojima će na vrlo osoban i neformalan način, pružati praktične savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke. To znači da ćete u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moći i popričati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima... Moći ćete im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatražiti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama.

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 1)

"Željeli smo stvoriti mjesto gdje svatko može doći i zajedno s nama učiti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za još boljim povezivanjem potrošača i malih proizvođača, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajedništvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu." rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 2)

Ukratko, u Malom Food Hubu moći ćete se osobno i direktno povezati s "majstorima zanata", surađivati s njima i podijeliti svoje ideje i znanja o održivoj i ekološki odgovornoj proizvodnji i konzumaciji hrane, kao i o kreativnim aspektima poput dizajniranja, stiliziranja i fotografiranja.

Među temama Malih razgovora i radnji koji vas očekuju u Malom Food Hubu u predstojećim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 3)

Prvo izdanje Malog Food Huba bit će održano u 26. siječnja 2018. u Gackoj 16, a uz Mali plac, uključivat će i Male razgovore o planiranju vrta, Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja. Više o svemu pronađite na službenom Facebook eventu

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 4)

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 5)

Zagreb je dobio novo odlično mjesto za povezivanja različitih "food" tema (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više