Search

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu

Harvey Nichols, Selfridges, Tiffany & Co.


Image: Promo

Kao i svake blagdane najveće i najpoznatije robne kuće na svijetu ukrase svoje izloge i udahnu im raskošno ruho

Harvey Nichols, Tiffany & Co, Selfridges, Printemps samo su neke od robnih kuća koje i ove godine imaju najljepše izloge na svijetu. Mašinerija koja stoja iza tog posla, mjesecima je radila punom parom i rezultat nije izostao. Svatko je na svoj način ispričao božićnu priču inspirirajući se raznim temama, poput bajkovitih šuma, čarobnih zaleđenih carstva ili pak disko zabavama. 

Francuska robna kuća Printemps jedna je od prvih koja je uredila svoje izloge. Predstavila ih je već u studenom, a svaki od njih kreirali su obrtnici i dizajneri. Sve je u znaku Burberryja   uz temu dječaka koji napušta London kako bi proslavio Božić u Parizu. Kroz izloge možete pratiti njegovu avanturu putovanja kroz snježna sela i zimu pa sve do vlaka koji ga konačno dovede u Pariz. Društvo mu prave igračke vojnika i glazbenika. Mnoge komade idealne za poklon je Burberry izradio ekskluzivno za Printemps. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 1)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 2)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 3)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 4)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 5)

Tiffany & Co i ove godine priča nam prekrasnu ledenu bajku. Stalni dizajner Richard Moore stvorio je čaroban grad od dijamanata koji simulira zimski izlet u Central Park. U skladu s glamurom izradio je i minijaturni dućan kojeg krase kristalni lusteri, stabla od dragulja i neizostavnim prozorima u tirkizno pastelnoj boji. Maštoviti detalji prisutni su na svakom koraku i melem je za oči svim prolaznicima. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 6)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 7)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 8)

Harvey Nichols inspirirao se šumskim stvorenjima. "Ovaj Božić htjeli smo stvoriti atmosferu koja je odmah prepoznatljiva i priča priču o svim uzrastima, željeli smo oživjeti krajolik bajki koji je uronio u magiju. Izlozi su trodimenzionalni te stvaraju iluziju šume koja će vas zavesti da pogledate dublje u nju." - izjavila je Janet Wardley. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 9)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 10)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 11)

Izlozi londonskog Selfridgesa vode nas u disko klub na snježnim Alpama. U šljokasta odijela Djeda Božićnjaka utrošeno je više od 193 sata, svaki izlog ima svoju glazbu u pozadini za pravu party atmosferu. Disko 90-ih, svjetleće kugle koje vise sa stropa i hrpa odjevnih predmeta od lamea i sjajnih materijala ovaj izlog izdvajaju od ostalih. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 12)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 13)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 14)

Robna kuća Bergdorfs Godman ima najelegantnije izloge koje je smjestila u razdoblje 20-ih godina prošlog stoljeća. Najpoznatija kuća New Yorka uvijek je na razini zadatka kada su u pitanju izlozi, a ovaj put naglasak je stavljen na sofisticiranost i luksuz. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 15)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 16)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 17)

Galeries Lafayette  svake godine u središte svoje robne kuće stavlja veliko stablo, a ove godine odlučili su njime iznenaditi svakoga, te su ga okrenuli naopačke i pričvrstili za kupolu zgrade. Genijalno, luksuzno i blještavo. 

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 18)

Zavirite u najljepše božićne izloge na svijetu (фото 19)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više