Search

Zavirite u svijet kućica za lutke u londonskom muzeju

Zavirite u svijet kućica za lutke u londonskom muzeju

"Small Stories" u Victoria & Albert Museum of Childhood


Image: Buro247.ru

Londonski Victoria & Albert Museum postavlja izložbu posvećenu kućicama za lutke, a istovremeno će predstaviti starinski zanat, kao i suvremene dizajnerske uratke

Izložba ne samo da će pobuditi mnoga sjećanja, nego će ponuditi i uvid u umjetnost obrta kakvim su se bavili majstori u prošlosti. Izložba "Small Stories" tako će na primjeru minuciozno izrađenih dječjih igračaka napraviti pregled obiteljskih običaja u Velikoj Britaniji u prošlim epohama. Sastoji se od 12 kućica ispunjenih namještajem i lutkama, a među njima se krije viktorijanska vila, mala seoska kućica te čak stan u velikoj zgradi. Osim toga, organozatori izložbe su pozvali dizajnere interijera, namještaja i grafičkog dizajna da predstave svoje viđenje suvremene kućice za lutke.

Suvremena instalacija dobila je ime "Dream House", a na njoj je radilo čak 19 dizajnera od kojih je svaki kreirao jednu sobu. Neki od njih predstavili su pravu maštariju i kreirali umjetničke objekte, a neki su se usredotočili na udobne interijere koje bi mogli prenijeti u stvaran život. Sve će kućice biti dostupne javnosti do 6. rujna 2015. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više