Search

Znate li koliko je vaših pratitelja na Instagramu lažno? Ova aplikacija će vam omugućiti provjeru

Znate li koliko je vaših pratitelja na Instagramu lažno? Ova aplikacija će vam omugućiti provjeru

Brojke bi vas mogle iznenaditi

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Jeste li se ikada zapitali koliko je vaših pratitelja na društvenim mrežama zapravo lažno? Znamo da lažni pratitelji postoje, međutim nismo ni sumnjali kako je riječ o gotovo polovici od ukupnog broja pratitelja, a to se posebice odnosi na profile poznatih osoba. Naime, nova aplikacija, IG Audit, pruža uvid u stanje stvarnih i lažnih pratitelja, a ako vas zanima kako stojite po ovom pitanju, sve što trebate je upisati naziv željenog profila u tražilicu.

Znate li koliko je vaših pratitelja na Instagramu lažno? Ova aplikacija će vam omugućiti provjeru (фото 1)

Prema podacima s te aplikacije, TV voditeljica Ellen DeGeneres trenutačno ima najveći postotak lažnih Instagram pratitelja na Instagramu kada je showbiz kategorija u pitanju, čak njih 58 posto. Korejski boy band BTS nalazi se na drugom mjestu, dok je reality zvijezda Kourtney Kardashian treća s 49 posto, a slijede je pjevačice Taylor Swift s 49 posto i Ariana Grande s 46 posto. Ostale poznate osobe u showbiz kategoriji s velikom količinom lažnih Instagram pratitelja su reality zvijezde Kim Kardashian West i Khloé Kardashian s po 44 posto, pjevačica Miley Cyrus s 45 posto, te reper Drake s 38 posto.

Znate li koliko je vaših pratitelja na Instagramu lažno? Ova aplikacija će vam omugućiti provjeru (фото 2)

Iako službene potvrde još nema, neki izvori navode kako je osnivač platforme Andrew Hogue, bivši softverski inženjer tvrtke Snap Inc. Isto tako,  upitno je koliko je ona uistinu pouzdana. Veličina uzorka na osnovu koje se mjeri postotak lažnih pratitelja predstavlja najveći problem autentičnosti, no čak i ako aplikacija nije 100 posto točna, i dalje je vrlo zabavna za korištenje. Činjenica je da postoji veliki broj lažnih profila koji prate mnoge ljude nasumično, a vjerojatnost da će ljudi s ogromnim followingom imati veći broj lažnih pratitelja, sasvim je realna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više