Search

Znate li u kojem se gradu najbolje živi?

Znate li u kojem se gradu najbolje živi?

Prema ocjeni britanske agencije The Economist Intelligence Unit


Image: buro247.com/me

Prema istraživanju britanske agencije za kvalitetu života The Economist Intelligence Unit, Melbourne je ponovno proglašen gradom s najvišom kvalitetom života na svijetu

Pri ocjenjivanju agencija The Economist Intelligence Unit u obzir je uzela 30 različitih faktora među kojima su sigurnost građana, zdravstvena zaštita, obrazovne mogućnosti, gradska infrastruktura i okoliš, a prvo mjesto po kvaliteti života ponovno je zauzeo Melbourne. U ocjenjivanju je uključeno 140 zemalja, a rezultati istraživanja pokazali su da je na globalnoj razini kvaliteta života pala za 1 do 2,2 % i to u kategoriji stabilnosti i sigurnosti građana. 

Australski grad prikupio je impresivnih 97,5 od mogućih 100 bodova, a u stopu ga prati Beč sa samo 0,1 bodom manje. Treće mjesto zauzeo je Vancouver s 97,3 bodova, zatim slijede Toronto, Adelaide i Calgary. London i New York našli su se na 53. i 55. mjestu, a najlošije je ocijenjena prijestolnica Sirije, Damask, koja je prikupila tek 29,3 bodova ponajviše zbog političkih sukoba i terorizma koji godinama vlada Sirijom. Iz sličnih razloga pri dnu ljestvice našao se i glavni grad Nigerije te Libije. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više