Search

Vikend kod Stephanie Seymour

Vikend kod Stephanie Seymour

Kakvu je zabavu organizirala obožavana ikona modelinga?


Sunčano nedjeljno popodne u Connecticutu zvuči kao idealan scenarij s pozicije još uvijek umornog Manhattana koji se pokušava stabilizirati od, sada već slavnog, uragana Sandy. Zato smo svi s neopisivim veseljem prihvatili poziv Petera Branta i njegove supruge Stephanie Seymour da provedemo dane na njihovom imanju povodom izložbe mladog umjetnika Natea Lowmana. Bračni par Brant-Seymour poznat je po tome što nekoliko puta godišnje organizira izložbu, koktel i ručak koji slavi adrenalin nekog sasvim novog imena na umjetničkoj sceni. Sve se događa pod okriljem Zaklade Brant koju je osnovao Peter, vlasnik Interview magazina i jedan od najvećih privatnih kolekcionara umjetnosti na svijetu. U jutarnjim satima, gotovo 60 SUV limuzina uputilo se prema Greenwichu kako bi proveli dan s Brantovima. Fotograf Terry Richardson, umjetnici Jeff Koons i Richard Prince, nasljednici Stavors Niarchos, Olympia Scarry, Margherita Missoni, dizajnerski dvojac Proenza Schouler i Leelee Sobieski samo su neki od uzvanika koji su se odazvali pozivu Petara i Stephanie koja je bila besprijekorno odjevene u Azzedina Alaïu od glave do pete.

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 1)

Peter Brant i Stephanie Seymour

Njihovo imanje jedno je od najljepših u Greenwichu, a u sklopu njega nalazi se galerija zaklade Brant, polo igralište te obiteljski kompleks. S obzirom na pozitivne vremenske prognoze, domaćini su odlučili postaviti stakleni šator u neposrednoj blizini polo igrališta gdje je serviran ručak za dvjestotinjak uzvanika iz svijeta mode, umjetnosti i izdavaštva. Bez obzira na “country” uvjete koji uključuju pokoji blatnjavi puteljak i mokru travu, cure s Manhattana nisu odustale od visokih peta te su tako cijeli dana "gackale" u svojim Miu Miu, YSL i Balenciaga petama. Nekoliko njih završilo je i na travnatom podu s obzirom da je peta jednostavno “zapela” u zemlji. Prva točka dnevnog reda bio je posjet galerijskom prostoru u kojem je Nate Lowman priredio svoju retrospektivu. Radi se o relativno mladom američkom umjetniku koji u svom radu provokativno koketira s nizom elemenata iz pop kulture, ali i društvenog života generalno. Njegovi radovi uključuju pop art razglednice, osvježivače za automobile u divovskim dimenzijama, križeve sastavljene od hidrauličkih cijevi s benzinske postaje kao i multimedijalne osvrte na medijsko praćenje osoba kao što su Lindsay Lohan ili O.J. Simpson.

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 2)

Terry Richardson

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 3)

Peter Brant

Upravo nas je osvrt na O.J. Simpsona oduševio odmah na početku našeg dana jer je Nate iz Los Angelesa u daleki Greenwich doveo originalni Ford Bronco automobil u kojem je kontroverzni američki ubojica bježao u policijskoj potjeri davne 1994. godine. Prisutnost jednog od najkultnijih simbola novije američke medijske povijesti izazvala je senzaciju tako da su se svi uzvanici fotografirali pokraj legendarnog Bronca. Nakon obilaska izložbe na kojoj su, između ostalog, bili izloženi mrtvi golubovi – krenuli smo na koktel i ručak u našem “staklenom šatoru”. Naša domaćica Stephanie Seymour tradicionalno je izbjegavala tek nekolicinu pozvanih medija i nepotrebno fotografiranje. Pomoć u tome pružio joj je njezin “life coach” koji je uvijek prati u stopu. Nakon ručka slijedio je fantastičan nastup američkog eksperimentalnog banda Gang Gang Dance uz čiji smo performans (i nekoliko časa šampanjca previše) dočekali najromantičniji zalazak sunca. 

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 4)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 5)

Gang Gang Dance

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 6)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 7)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 8)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 9)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 10)

Vikend kod Stephanie Seymour (фото 11)

Tekst: Grgo Zečić
Foto: 
Bill Farrell agency + PMC

 

Leave a comment

više