Search

John Galliano vs. Dior - Prvi krug suđenja

John Galliano vs. Dior - Prvi krug suđenja

Dizajner odnio 'pobjedu' u prvom zasjedanja suda


Jučer je u Parizu počelo suđenje između Johna Galliana i njegovog bivšeg poslodavca - modne kuće Christian Dior. Dizajner koji je prije dvije godine, zbog antisemitskih izjava u jednom pariškom baru, dobio otkaz s mjesta kreativnog direktora, sada želi tužiti Dior za 15 milijuna eura zbog raskida ugovora o radu.

U prvom krugu suđenja slučaj se nije previše pomaknuo s mjesta. Tijekom saslušanja dizajner nije progovorio niti riječ. U njegovo ime govorili su njegovi odvjetnici koji su, ako je vjerovati izvorima, među najboljima u Parizu. Taj su laskavi epitet odvjetnici potvrdili odnijevši jučer i prvu 'pobjedu'.

gallianodior

John Galliano nakon saslušanja u slučaju protiv modne kuće Dior

Odvjetnica dizajnera Chantal Giraud-van Gaver izjavila je kako oni smatraju da je za slučaj nadležan francuski sud radnog prava, koji se bavi sporovima između poslodavca i zaposlenika. U isto vrijeme odvjetnik modne kuće Jean Néret tvrdi kako je nadležan Trgovački sud. Dizajner inzistira na tome da je bio zaposlenik modne kuće, dok su predstavnici Diora stajališta da je Galliano bio ugovornik, što objašnjavaju Gallianovim drugim ugovorima i izvorima prihoda.

Na raspravi, dizajner je 'pobijedio', ali odvjetnici kuće Dior imaju još rok od 15 dana da ospore tu odluku, te se u tom slučaju predmet šalje na Žalbeni sud. 

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više