Search

Druga strana Olimpijade: Sportaši na TikToku

Tekst: BURO.

Kartonski kreveti, samoupravljački automobili, svakodnevni COVID testovi - sve se ovo odvija iza kulisa Olimpijskih igara u Tokiju. Iako većina nas vjerojatno nikada neće kročiti u Olimpijsko selo, ove godine prvi put imamo detaljan uvid o tome kako život tamo izgleda, a sve zahvaljujući TikToku.

Pod hashtagovima: #OlympicTikTok, #Tokyo2020, i #TokyoOlympics, sportaši iz cijelog svijeta dijele iskustva iz Japana. Kartonski kreveti, očekivano, igraju dominantnu ulogu. Australska vaterpolistica Tilli Kearns objavila je video u kojem podrobno objašnjava njegov sastav i svojstva. Ne samo da su napravljeni od „zaista tvrdog kartona, pa se neće slomiti“, već su i ekološki prihvatljivi, a možete i prilagoditi madrac i produžiti krevet ako ste visoki. Što se tu može ne voljeti?

Ilona Maher, članica ragbi tima iz SAD-a i vjerojatno najveća zvijezda TikToka na Olimpijskim igrama, podijelila je video u kojem članovi olimpijskog tima SAD-a isprobavaju krevete izvodeći raznorazne vježbe, skakanje na istom, a čak i porođaj, ne bi li testirali njegovu izdržljivost. Uključila se čak i britanska legenda skokova u vodu, Tom Daley, i pokazao nam da čitav britanski skakački tim može stati pod jedan tuš.

@ilonamaher

My screen time is nothing to be proud of #tokyo2020 #beastbeautybrains #olympics #usarugby #tokyoolympics #olympictiktok #teamusa

♬ I'm A Survivor - Reba McEntire

Tu je i dvadesetčetvorosatna trpeza, besplatna mašina za colu i automobili koji se voze sami. Kome se još seli u Olimpijsko selo? Naravno da nije sve fun & games. Natjecanje nas je ove godine, pored tema općeg pritiska i mentalnog zdravlja o kojem se priča više nego ikada ranije natjeralo da se zapitamo i je li vrijeme za promjene. Pogledajte neke od najzanimljivijih videa, jer ipak treba gledati vedriju stranu, zar ne?

@tomdaley

TOUR OF THE OLYMPIC VILLAGE! #olympics #tokyo2020 #tokyo #olympicvillage

♬ original sound - Tom Daley
@laviainielsen

“How are you preparing for the Tokyo Olympics?”

♬ super rich kids - shaun
@melissapaigewu

#Tokyo2020 #OlympicSpirit #Olympics

♬ Oh No, Oh No, Oh No No No Song - Tiktok Remix - Tik tok
@emilyseebohm

Village Life! Can someone think of a better name for these? @ausolympicteam @7olympics @olympics #fyp #tokyo2020 #tokyo2021 #olympics #dailyvlog

♬ Stuck in the Middle - Tai Verdes
@codymelphy

Olympic Village insider edition

više