Search

Phoebe Philo se vraća modi i osniva vlastiti brend!

Phoebe Philo se vraća modi i osniva vlastiti brend!

Tekst: BURO.

Magazin "The New York Times" je napisao: "Slušate? Da li ga čujete? Taj kolektivni uzdah nakon što su modne molitve tisuća žena konačno uslišane. Phoebe Philo, svetica-zaštitnica odijevanja za "žensko oko", kreatorica čiji rad je uvjerio i Joan Didion da pozira za reklamu i koja je svoje kupce pretvorila u zagrižene grupije, vraća se industriji. I to pod svojim uvjetima."

Phoebe Philo se vraća modi i osniva vlastiti brend! (фото 1)

Moramo dodati da su dio tog kolektivnog uzdaha i naši uzdasi. Nakon tri i pol godine od odlaska iz kuće Celine, konačno možemo prestati pitati se što će biti njen sljedeći korak (u jednom momentu kolale su i špekulacije da će doći na Lagerfeldovo mjesto u Chanel), ali i kada će se na taj "sljedeći korak" Phoebe odlučiti. Philo lansira vlastiti brend odjeće i asesoara koji će (manjim dijelom) podržati i LVMH, ali će većinski biti pod njenom kontrolom što će genijalnoj dizajnerici omogućiti da brend "vodi i eksperimentira onako kako bude smatrala da treba."

Phoebe Philo se vraća modi i osniva vlastiti brend! (фото 2)

"Biti u svom studiju, raditi nešto iznova je za mene sada i izuzetno uzbudljivo i nevjerojatno ispunjavajuće," izjavila je Philo u službenom priopćenju. "Jedva čekam da se ponovo povežem sa svojom publikom i ljudima."

Iako priopćenje ne sadrži još bogznašto - a njena šutljivost u medijima je legendarna - znamo da će se brend pojaviti u siječnju. Odbrojavanje je počelo.

više