Search

Anna Wintour osvanula na naslovnici novog izdanja magazina BoF

Anna Wintour osvanula na naslovnici novog izdanja magazina BoF

Business of Fashion angažirao slavnu modnu urednicu


Image: BoF

Slavna urednica američkog Voguea, Anna Wintour, danas je osvanula ja naslovnici tiskanog izdanja cijenjene publikacije Business of Fashion

Wintour na naslovnici stoji prekriženih ruku ispred američke zastave dok ispod nje stoji natpis "America". Snažna je to najava novog tiskanog izdanja publikacije Business of Fashion koje je ovaj put posvećeno Americi. U Americi se prošle godine svašta odvilo kad je u pitanju moda. Bankrotirali su American Apparel, BCBG Max Azria, Nasty gal i The Limited, dok su u sličnim problemima i Neiman Marcus, Payless Shoe Source i Bebe. Istovremeno, piše BoF, Macy's, J.C. Penney, Sears i Kmart su u procesu zatvaranja oko 400 trgovina.

Uz te negativne promjene, predsjednikom SAD-a je postao kontroverzni Donald Trump. Samo je ta činjenica modnoj industriji dala povod za buđenje i okretanje k aktivizmu, odnosno da se prisjete kako je moda otpočetka tu da bi slala poruke. Istovremeno, u Silicon Valleyju se iz dana u dan rađaju izumi i tehnologija napreduje nevjerojatnom brzinom što se odražava i na modnu industriju.

Zbog svih spomenutih zbivanja, SAD je neprestano u centru medijske pažnje. I BoF im je stoga odlučio posvetiti pažnju, a tko bi bio bolji za razgovor o dubokim promjenama koje tresu modni svijet, od najmoćnije figure modne industrije, Anne Wintour?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više