Search

Hrvatica na naslovnici britanskog Voguea o kojoj svi pričaju

Hrvatica na naslovnici britanskog Voguea o kojoj svi pričaju

Raznolikost na prvom mjestu

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru

Edward Enninful upisao je još jedan urednički uspjeh, tako što je naslovnicu Voguea posvetio najrazličitijim ženama - i to ne samo nominalno!

Sjećate li se naslovnice američkog Voguea, s Kendall Jenner, Ashley Graham, Gigi Hadid i drugim modelima, koja je tobože promovirala žene svih veličina i boja kože? Ako je odgovor da, onda se sigurno sjećate i negativnih reakcija koje je ona polučila. Naime, stvarne žene nisu imale gotovo nikakve dodirne točke sa ženama prikazanim na toj fotografiji, a raznolikost je još jednom poslužila tek kao PR alat. Edward Enninful, s druge strane, zna kako postići željenu reakciju, kao i to da se dobri poslovi nikad ne obavljaju polovično. Urednik britanskog Voguea i miljenik upućene modne javnosti još je jednom oduševio svojim potezom, pa se o novoj naslovnici britanskog Voguea ne prestaje pričati.

Svibanjsko izdanje stiže pod motom "New Frontiers", a posvećeno je suvremenim modelima koji mijenjaju lice mode i modne industrije generalno. Na naslovnici se tako po prvi put našao model koji nosi hidžab, model izrazito tamne boje kože, model azijskog podrijetla, ali i Hrvatica Faretta, koja ne prestaje nizati uspjeh za uspjehom. Važno je istaknuti i kako je Enninful rekao da raznolikost ne podrazumijeva puku podjelu na "crnu i bijelu" boju kožu, već i razlike u klasi, seksualnom opredjeljenju, konfekcijskom broju ili pak pripadnosti nekoj religiji, i to je ono što ova naslovnica želi komunicirati. Brojni korisnici društvenih mreža se nisu libili dati podršku ovakvom potezu, mahom ističući kako će djevojke diljem svijeta moći prepoznati u njoj.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više