Search

Instagram pao u trans zbog nove naslovnice britanskog Voguea

Instagram pao u trans zbog nove naslovnice britanskog Voguea

Prvi broj pod palicom novog glavnog urednika

Tekst: A.P.


Image: Steven Klein

Sinoć je objavljena prva naslovnica novog britanskog Voguea nastala pod palicom novog glavnog urednika Edwarda Enninfula

Za modnu industriju Edward Enninful je kontroverzna ličnost. Kontroverza je u tome što Enninful ne šuti. Jako je glasan i direktan kada su u pitanju stvari koje ga smetaju i za koje se bori. Pritom mislimo na diskriminaciju afroameričkih modela koje je u više navrata javno podržao i kritizirao industriju zbog nedostatka angažmana za crne modele. Njegovo imenovanje na čelo britanskog Voguea izazvalo je veliko oduševljenje u javnosti.

Iako je Alexandra Shulman, koja je obavljala funkciju glavne urednice punih 25 godina, napravila dobar posao, britanski Vogue je u posljednjih desetak godina postao dosadnjikav magazin ispunjen bjelkinjama koje su skakale ispred fotoaparata u lijepim haljinama. Makeover je bio nužan, a Enninful se činio kao pravi čovjek za posao. Iz navedenih razloga njegov se prvi broj iščekivao kao početak nove ere ove tiskovine. Sinoć je naslovnica otkrivena i u roku od nekoliko sati postala je jedna od popularnijih na Instagramu.

Da ne znamo da se radi o novom Vogueu pomislili bismo da gledamo neko izdanje iz 60-ih. Na naslovnici se nalazi britanska manekenka Adwoa Aboah koja je pozirala Stevenu Meiselu, inače dugogodišnjem suradniku talijanskog Voguea. Na naslovnici nema naslova i trendova, samo su navedena imena suradnika koji su pomogli u kreiranju novog broja, poput Kate Moss, Naomi Campbell, Care Delevingne, Christophera Baileyja - rekli bismo prava britanska lista influencera. Broj stiže u prodaju krajem tjedna i ako prodaja bude pratila ushićenje na Instagramu, Enninful bi mogao ispuniti mjesto koje je ostalo prazno odlaskom France Sozzani. Pametan urednik kojeg ne zanimaju samo lijepe krpe, već magazinom prenosi puno važniju poruku i kritiku modernom društvu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više