Search

Kontroverzna naslovnica Melanije Trump izaziva lavinu komentara na društvenim mrežama

Kontroverzna naslovnica Melanije Trump izaziva lavinu komentara na društvenim mrežama

Meksički Vanity Fair

Tekst: A.P.


U jeku napetih odnosa između Meksika i SAD-a, a koji se mogu zahvaliti političkoj agendi Donalda Trumpa, njegova supruga Melania osvanula je na naslovnici koja je izazvala brojne negativne reakcije

Radi se o meksičkom izdanju Vanity Faira na čijoj naslovnici prva dama za ručak "jede" nakit. Pored naslovnice novi broj donosi i veliki editorijal prožet luksuzom i obiljem skupocjenog nakita koji Melania na neki način "konzumira", bilo u šalici za bijelu kavu ili posluženog kao desert. Kao što je bilo logično za očekivati, naslovnica je izazvala bijes diljem društvenih mreža te su mnogi komentirali kako je ovaj potez izuzetno ponižavajuć za Meksiko i njegove državljane koje Trumpova politika degradira.

Nadalje, mnogi su uputili apel Conde Nastu (izdavaču Vanity Faira) da se ovaj broj povuče iz prodaje. Broj je objavljen netom nakon što je Trump izdao naredbu da se poveća broj patrola na meksičkoj granici te da se krene u izgradnju zida koji bi trebao spriječiti imigrante pri ulasku u SAD. Meksički predsjednik Enrique Peña Nieto je otkazao sastanak s Trumpom nakon njegovih nedavnih ispada na Twitteru vezanih uz trošak izgradnje zida.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više