Search

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu...

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu...

"Don't be an a**hole"


Image: buro247.ua

Glumac Tom Hardy, poznat po filmovima "Brosnan", "Legend" i "Mad Max", pozirao je za rujansko izdanje američkog Esquirea, gdje je njegove fotografije snimio Greg Williams. U intervjuu za časopis Hardy je govorio o snimanju nadolazećeg blockbustera "Venom" i o tome kako se reinkarnirao u liku Al Caponea te kakav odnos prema glumi i likovima ima u svakom projektu u kojem sudjeluje.

1. Hardy kaže da gotovo ništa nije znao o liku Venoma kada je dobio u ruke scenarij filma. "Zato sam odlučio razgovarati s jedinom osobom kojoj mogu vjerovati kada je ovo područje u pitanju, a to je moj najstariji sin", prisjetio se glumac. Njegov sin voli stripove i, naravno, imao je veliki utjecaj na svog oca, koji je prihvatio ulogu ovog antiheroja.

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu... (фото 1)

2. Utjelovljenje novinara Eddieja Brocka, koji se pretvara u Venoma, za Hardyja je ujedinila karakterne osobine triju posve različitih likova: redatelja Woodyja Allene, boksača Conora McGregora i repera Redmana. "Neurozu i posljedični humor Woodyja Allena, nasilje i okrutnost McGregora, nekontroliranost Redmana", objašnjava Hardy kao njegov izbor za konstruiranje lika.

3. Priprema za bilo koji film traje puno kada je Hardy u pitanju. Ima zahtjevan stav prema svakoj svojoj ulozi te se pokušava spojiti sa svojim likom. Za njega, scenarij je na neki način "spis predmeta", koji zahtijeva temeljitu istragu. Formirajući junaka, često ga koristi kao orijentir za stvarne i izmišljene likove. Moglo bi se činiti čudnim, ali glas kojim se Tom Hardy služi kada govori kao Al Capone ("Fonzo") inspiriran je zecom Bugsom Bunnyjem. 

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu... (фото 2)

4. Ponekad Hardy govori o sebi u trećem licu. "Lakše je jer kad radim, vidim sebe kao komad mesa", objašnjava glumac. Ima još jednu značajku: kada nešto privlači Hardyjevu pozornost - bilo da je to jelen u grmlju ili stablo s upletenom korom - odmah podigne dva prsta u oči u obliku V.

5. Tom Hardy glumio je svoju prvu glavnu ulogu u filmu 2007. godine. Bio je to biografski film "Stewart: Past Life" koji je režirao David Atwood. Benedikt Cumberbatch također je glumio s Hardyjem u tom projektu. Tom glumi ovisnika o drogama i kriminalca Stewarta Schortera, koji je u prošlosti bio ljubazan i suosjećajan. Za tu ulogu, namjerno je izgubio 13,5 kilograma. Nakon dvije godine morao je dobiti 15 kilograma mišićne mase kako bi postao najbrutalniji britanski zatvorenik - Bronson. Glumac ozbiljno razmišlja o fizičkim promjenama, ali to je samo dio Hardyjeve kameleonske reinkarnacije. "Junak se može ukrašavati stilom ili naglaskom", kaže Tom, "ali na kraju morate dati znaku nekakav oblik prepoznatljive istine".

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu... (фото 3)

6. Hardy ne planira više glumiti u filmovima nakon Al Caponea. Glumac kaže da se osjeća umorno i želi više proizvoditi i pisati scenarije. Zajedno sa svojim ocem, posjeduje tvrtku Hardy Son & Baker koja je napravila TV seriju "Taboo". Tom je radio na scenariju serije i odigrao glavnu ulogu u njemu. Hardy se osjeća iscrpljeno. Ali to nije samo fizički umor. Zbog posla on provodi manje vremena sa svojom obitelji. Na pitanje je li se njegov odnos prema karijeri u 40. godini promijenio, kaže da je to poput penjanja na planinu Everest. 

Što smo sve naučili o Tomu Hardyju iz njegovog novog intervjua u Esquireu... (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više