Search

3 nove serije o kojima svi pričaju i koje se gledaju u jednom dahu

3 nove serije o kojima svi pričaju i koje se gledaju u jednom dahu

Tko kaže da ljeto nije vrijeme za "binge"?

Tekst: E.G.


Image: PR

Kroz zadnje se desetljeće snimio rekordan broj serija, i bilo bi doista nepravedeno reći nedostaje zabavnog sadržaja. Međutim, ta hiperprodukcija serija nas je dovela do situacije u kojoj novih serija stalno ima napretek, ali upitno je koliko ih je stvarno kreativno, inovativno, pametno ili duhovito. Posljedično, kad god se o nekom novom naslovu ne prestaje pričati, imamo razloga vjerovati da je riječ o nečemu vrijednom naše pažnje. Danas vam predstavljamo tri serije o kojima se posljednjih mjeseci najviše diskutira i koje, ako još niste, trebate pogledati.

Euphoria

Ova dramska serija pruža novi pogled na priču o odrastanju, istražujući tinejdžerski svijet nadrogiranih tuluma i tjeskobnog svakodnevnog života empatijom i otvorenošću. Serija prati 17-godišnju Rue Bennett (Zendaya), ovisnicu o drogama koja je tek izašla s odvikavanja i koja pokušava naći smisao u svojoj budućnosti. Život joj se dramatično mijenja kad upozna Jules Vaughn, trans curu koja se nedavno doselila u grad nakon rastave roditelja te poput Rue traži mjesto kamo pripada.

Iako vam se po radnji ovo može činiti kao još jedna teen serija, "Euphoria" to stvarno nije. Slojevita je, zabavna i originalna, neovisno o tome koliko je prošlo od vaših srednjoškolskih dana.

Years and Years

Ova drama u šest nastavaka prati članove mančesterske obitelji Lyons čiji se životi puni obveza sastanu jedne sudbonosne noći 2019. Radnja zatim prelazi u budućnost te prati živote i ljubavi Lyonsovih tijekom idućih 15 godina. "Years and Years" je prvenstvo priča o utjecaju politike na naše živote na koji je tako lako zaboraviti, priča o kolektivnoj odgovornosti te priča koja nas podsjeća da nam nijedno pravo nije zajamčeno ni vječno. Ako ste voljeli serije poput "Black Mirrora", ovo je must watch!

The Loudest Voice

Ova sedmodijelna limitirana serija temeljena na knjiškom bestseleru govori o Rogeru Ailesu (Russell Crowe), osnivaču Fox Newsa. Da bismo mogli razumijeti događaje koji su doveli do uspona moderne Republikanske stranke, treba razumjeti upravo Ailesa. Usredotočujući se ponajprije na prošlo desetljeće u kojem je Ailes nedvojbeno postao de facto vođa stranke, serija se dotiče ključnih događaja u Ailesovu životu, uključujući njegova iskustva sa svjetskim vođama iz kojih se rodila njegova politička karijera, te optužbe za seksualno uznemiravanje i nagodbe koje su dovele do kraja njegove vladavine Fox Newsom. Punkrvni politički triler o jednoj od ključnih figura medijske scene SAD-a i uvijek sjajni Russell Crowe- trebate li dodatne preporuke?

 

*Sve serije možete pogledati putem platforme HBO Go.


Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više