Search

5 odličnih dramskih serija koje možda još niste pogledali

5 odličnih dramskih serija koje možda još niste pogledali

Naslovi koji su nas oduševili

Tekst: E.G.


Image: screesnhot

U moru serija koje se neprestano pojavljuju je ponekad lako propustiti i neke vrhunske naslove...

Ako još uvijek vodite bitku s praćenjem svih novih serija koje izlaze, a niste još pogledali ni neke starije koje ste planirali, evo kratkog vodiča koji bi vam mogao pomoći! Danas se serije snimaju više nego ikad prije, a imena s tzv. holivudske A liste su redom počela raditi na televizijskim formatima. Oscarom nagrađeni redatelji također potpisuju brojne serije, i nema naznake da će se ovaj trend tako skoro zaustaviti. Budući da svi imamo ograničenu količinu slobodnog vremena, jasno je da ga želimo potrošiti na nešto doista dobro i kvalitetno. Kad je riječ o dramskim serijama, ovo su naslovi za koje jamčimo da spadaju u tu kategoriju.

Better Things

Radi se o seriji novije produkcije, koju potpisuje Pamela Adlon, otprije poznata kao glumica iz dramskih i humorističnih serija. Radnja prati Sam, samohranu majku i relativno uspješnu glumicu u Hollywoodu, koja se svakodnevno bori s izazovima suvremenog majčinstva, vlastitim odnosom s majkom, ali i ljubavnim životom koji je u takvim uvjetima gotovo ne može postojati.

Olive Kitteridge

Nastala prema hit knjizi Elizabeth Strout, ova serija prati život učiteljice Olive Kitteridge, i to u rasponu od 25 godina, što ovu seriju čini posebnom. Glavnu junakinju glumi uvijek sjajna Frances MacDormand, a radi se o ogorčenom i ciničnom liku koji nećete zavoljeti na prvi pogled, ali će vam s vremenom uvući pod kožu. Ovo je klasični primjer dramske serije koja udovoljava apsolutno svim standardima žanra.

In Treatment

Serija je originalno prikazana u Izraelu, a onda je prava otkupila i kuća HBO. U glavnoj se ulozi nalazi irski glumac Gabriel Byrne, koji glumi psihoterapeuta Paula Westona. Svaka sezona donosi prikaz četiri nova lika, odnosno četiri nova pacijenta, čije probleme i razgovore s Paulom pratimo iz tjedna u tjedan, dok je peti dan u tjednu rezerviran za seanse u kojima on priča sa svojom psihoterapeutkinjom.

Horace and Pete

Godinama prije nego što se Louis C.K. našao u središtu skandala vezanog uz seksualno uznemiravanje, napravio je jednu začuđujuće inovativnu i kvalitetnu seriju. Objavljena je na njegovoj službenoj stranici te je u potpunosti privatno financirana. U središtu radnje je bar koji se u jednoj njujorškoj obitelji prenosi s koljena na koljeno, i tako već preko 100 godina. Scenografija djeluje kazališno, dijapazon likova čije ćete razgovore na šanku slušati se ne može tako lako opisati, gluma je fantastična, a tematika na momente genijalno bizarna.

Transparent

Nagrađivana serija iz produkcije Amazona na jedan vrlo simpatičan i pametan način progovara o problemima suvremenog čovjeka. Iz epizode u epizodu pratimo zgode  obitelji Phefferman, čiji se živote preko noći promjene kad im otac kaže kako se cijelog života osjećao kao žena i kako je napokon spreman za promjene u svom izgledu, identitetu i ponašanju. Svatko od njegove odrasle djece dolazi sa svojim setom problema, baš kao i njegova bivša žena koja mu ne prestaje pružati potporu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više