Search

6 stvari koje niste znali o seriji \"Gossip Girl\"

6 stvari koje niste znali o seriji "Gossip Girl"

Xoxo

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Prošlo je deset godina od početka emitiranja naše omiljene serije iz tinejdžerskih dana, a tim smo povodom potražili i neke manje poznate informacije vezane uz radnju i likove!

Tko još može zaboraviti prve epizode serije "Gossip Girl"? Bili smo mlađi, mučile su nas tipične srednjoškolske drame i planiranje markiranja, a onda se pojavila televizijska serija koja je prikazivala sve to. S dodatkom skupe dizajnerske odjeće s koje nismo mogli skinuti pogled. I, naravno, luksuznih penthousea, automobila, gala večera i pokojeg rehaba. Kad se sve to u jednadžbu stavi s obiljem intrige, laži i ucjena, rezultat je bio očekivan - dobili smo seriju o kojoj su pričali baš svi. Blake Lively i Leighton Meester sada su odrasle i pratimo ih u nekim drugim glumačkim ostvarenjima, ali će za mnoge obožavatelje zauvijek ostati Serena i Blair. Kreatori serije su za Vulture povodom desete obljetnice emitiranja prve epizode otkrili neke do sada nepoznate detalje, a mi vam ih donosimo u nastavku.

1. Serena i Dan nisu bili omiljeni par kreatora serije

Producent Joshua Safron je otkrio kako su Serena i Dan bili oni oko kojih će se koncentrirati većina radnje, budući da je tako najavljeno u pilot epizodi. No, par za koji je ekipa iza kamera doista navijala su Chuck i Blair, problematični pripadnici visokog društva čija je dinamika naprosto osvajala. Uz to Safron je istaknuo kako je za uspjeh prikaza njihove romanse najzaslužnija kemija između dvoje glumaca koji su ih tumačili.

6 stvari koje niste znali o seriji "Gossip Girl" (фото 1)

2. Gossip Girl je trebao biti netko drugi

Ako nekim čudom još niste pogledali sve, ovdje prestanite čitati jer slijedi veliki spoiler. Naime, kako je istaknuo Joshua Safron, Gossip Girl je trebao biti Serenin brat Eric, no budući da su se mediji nekako dokopali te informacije, moralo se krenuti drugim smjerom te je izbor na kraju pao na Dana, s obzirom na to da se profesionalno bavi pisanjem.

3. Neke scene eksplicitnijeg seksa su na kraju odbačene

Ne može se poreći da u ovoj seriji nije bilo scena seksa, i to u velikoj količini, pogotovo kad se u obzir uzme da su protagonisti uglavnom srednjoškolci. No, kako su producenti potvrdili, u planu su bile i scene seksualnih igrica Chucka i Blair ispod stola na jednoj otmjenoj večeri, no na kraju su zaključili da bi to možda bilo previše. Umjesto toga, prikazane su tek naznake.

6 stvari koje niste znali o seriji "Gossip Girl" (фото 2)

4. Jennifer Lawrence je odbijena na audiciji

Ovaj podatak je možda došao i kao najveće iznenađenje. Kako su producenti naknadno doznali, oskarovka je bila na audiciji za ulogu Serene van der Woodsen, no ulogu nije dobila. Navodno ju je takav ishod poprilično pogodio, no kreator serije, Josh Schwartz, kaže da se ne sjeća njenog nastupa, budući da je tada imala 16 godina i bila tek jedna od stotinu djevojaka koje su gledali.

5. U planu je bila i epizoda na Met Ballu

Serena, Blair, Chuck i drugi likovi su bili česti gosti mnogih gala događanja u New Yorku, a Met Ball je svakako onaj na kojem se svi žele pojaviti. Iz tog je razloga bilo mnogo govora o tome da se tijekom jednom od njih snimi i epizoda serija, no na kraju bi sve skupa bilo logistički prekomplicirano te se od takve ideje odustalo.

6 stvari koje niste znali o seriji "Gossip Girl" (фото 3)

6. Producenti žale što nisu radili na prikazu manjina

Kad su upitani što misle o cijelom projektu s odmakom od desetljeća te bi li nešto napravili drugačiji, kreatori i producenti su se složili u jednom. Da sad rade sve ispočetka, uzeli bi u obzir prikaz manjina američkog društva, bilo da se radi o onim etničkim ili pak seksualnim. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više