Search

Krenula je nova sezona \"Narcosa\", a ovo su 4 bitne stvari koje trebate znati

Krenula je nova sezona "Narcosa", a ovo su 4 bitne stvari koje trebate znati

Na Netflixu


Image: PR

Deset novih epizoda treće sezone, koja s prikazivanjem kreće danas na Netflixu, ponovno nas odvodi u najokrutniji narko kartel u povijesti. Evo nekoliko stvari na koje smo vas željeli podsjetiti ako se pripremate za vikend maraton…

OK, Pablo Escobar je mrtav, glavni akter i temelj radnje Netflixove mega popularne serije "Narcos" na koju su se jednostavno (i opravdano) svi navukli, pa tako i mi. No, kada je treća sezona najavljena, koja s emitiranjem kreće danas (konačnoooooo!!!), svi su imali samo jedno pitanje, što se uopće dalje nakon Escobarove smrti može na tu temu ispričati? Na to pitanje tvorci serijala itekako imaju dobre odgovore u obliku nove sezone, čija će se radnja fokusirati na carstvo Cali kartela, jedne od najbogatijih takvih organizacija u povijesti koja je odlučila širiti svoj imperij u New York gdje ne namjeravaju stati. Naravno, sve skupa potaknuto Escobarovom smrti. Sve će to budnim okom pratiti i pokušati spriječiti poznato lice, detektiv Javier Peña. A kako bismo vas što bolje pripremili za vikend maraton, donosimo vam nekoliko korisnih informacija i podsjetnika koji će poslužiti kao sjajna uvertira za treću sezonu "Narcosa" koju ćete, vjerujemo, odgledati u jednom dahu.
Što se do sada dogodilo?

Fokus druge sezone bila je potjera za kokainskim kraljem, Pablom Escobarom koji je na kraju ubijen. No, taj čin nije signalizirao kraj serijala. Naprotiv, najavljena je i četvrta sezona za 2018. godinu jer materijala za priču itekako ima. Osim toga, glavni u cijeloj toj priči je podjednako bio detektiv koji je cijelu tu napetu i intenzivnu potragu vodio, a koja je trajala čak 16 mjeseci. Istaknutu formu u smislu koncepta ćemo očigledno moći očekivati i u narednim epizodama, piše GQ. Također smo logično svjedočili i udruživanju Escobarovih sljedbenika i formiranja vjerodostojnog vodstva. Sada ćemo doznati u kojem smjeru će to i otići…


Koga ćemo (novog) gledati ili nećemo dalje od likova?
Jasno je kako se Wagner Moura (Pablo Escobar) neće više vratiti, s obzirom na to da je njegov lik mrtav. No, puno je tu likova koji će svojom razradom moći nadomjestiti njegov izostanak. Seriji se pridružuje Damien Alcazar kao Gilberto Rodriguez (kralj Cali kartela koji je temelj nove radnje), tu je i Francisco Denis kao njegov brat Miguel i Alberto Ammann kao Pacho Herrera. Arturo Castro utjelovit će Miguelovog najstarijeg sina Williama Rodrigueza. Kerry Bishe je novo ime koje se pridružuje glumačkoj postavi, tumači lik Christine, Amerikanku čiji je suprug Kolumbijac i naravno, umješan u Cali kartel zbog čega i ona postane dijelom cijele te priče. Omiljeni Pedro Pascal reprizirat će svoju ulogu detektiva Javiera Peñe koji će se pozabaviti s novom narko bandom i to na sebi svojstven način. U tome mu se pridružuje Michael Stahl-David, kao njegov mlađi kolega Chris Feistl, koji će mu u svemu tome pomoći.

Krenula je nova sezona "Narcosa", a ovo su 4 bitne stvari koje trebate znati (фото 1)

Tko zapravo čini Cali kartel i što znamo o njima?
Vode ga famozna i ohrabrena braća Rodriguez, Gilberto i Miguel koji su ujedno vodstvo najbogatije i najmoćnije narko organizacija na svijetu i u povijesti. Nakon Escobarovog sloma, Cali kartel preuzima kontrolu i širi se na Ameriku, ali na jedan posve drugačiji način, koji se nimalo ne referira na dosadašnji Escobarov način "poslovanja". Hm?

Krenula je nova sezona "Narcosa", a ovo su 4 bitne stvari koje trebate znati (фото 2)

Što možemo očekivati?
Naime, kako su iz Netflixa izjavili, njihov plan je oduvijek bio ispričati "kokainsku priču", s ili bez Pabla Escobara. Iako se većina toga temelji na stvarnim, povijesnim činjenicama, tvorci su vješto odlučili upakirati i neke fiktivne radnje kako bi priča bila sočnija i atraktivnija. Kada je u pitanju stvarna, istinita priča, vjerujemo kako se tu puno toga u novim epizodama neće mijenjati, no ipak ostavljamo prostora da će se i puno toga novog zanimljivog dogoditi.

Krenula je nova sezona "Narcosa", a ovo su 4 bitne stvari koje trebate znati (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više