Search

Druga sezona serije \"You\" sve je o čemu se na internetu ovih dana priča, a znamo i zašto

Druga sezona serije "You" sve je o čemu se na internetu ovih dana priča, a znamo i zašto

Netflixov hit

Tekst: L.L.

Image: IMDB

Svi oni koji još uvijek nisu pogledali Netflixovu seriju "You", nastalu prema istoimenom romanu Caroline Kepnes, zasigurno su se s istom susretali u najrazličitijim situacijama i oblicima. Naime, na internetu su ovih dana, po izlasku druge sezone, sve učestalija pojava šaljivi memovi na račun glavnog lika, a riječ je o seriji koja se na prvu čini kao klasična ljubavna drama, već na drugu iznenađuje neobičnim obratima, a sve dulje gledanje izaziva strah i neizvjesnost.

U glavnoj se ulozi odlično snašao Penn Badgley, poznatiji po ulozi Dana Humphrey u seriji "Gossip Girl", a društvo mu je u prvoj sezoni pravila Elizabeth Lail u ulozi Guinevere Beck, dok u drugoj sezoni, glumom gotovo nadmoćnijom od samog Badgleya, glavnog ženskog lika tumači Victoria Pedretti.

Radnja prve sezone vrti se oko svemirske ljubavi Joea Goldberga i Guinevere Beck. Iza naizgled obične ljubavne priče, u glavi glavnog lika počinju se stvarati paranoične priče, postaje opsjednut svojom djevojkom, a zatim, iz njezinog života misteriozno nestaju bliske joj osobe. Za sve je, naravno, kriv Joe Goldberg, koji svojim pomno isplaniranim potezima ne budi nimalo sumnje. Na kraju prve sezone, planove mu iznenada pokvari osoba za koju je bio uvjeren da više ne postoji, a zatim na red dolazi druga sezona, potpuno različita, još napetija, s još više iznenađenja.

Druga sezona serije "You" sve je o čemu se na internetu ovih dana priča, a znamo i zašto (фото 1)

Preselivši se u Los Angeles, Joe mijenja ime u Will Bettelheim i ponovno, baš kao i prije, odabire žrtvu u koju se zatim smrtno zaljubljuje. U drugoj se sezoni serije "You" pojavljuju, usudili bismo se primijetiti, nešto zanimljiviji likovi nego što je to slučaj u prvoj sezoni, pa tako ovog puta upoznajemo slavnog komičara Hendersona, Delilah i Ellie Alves kao Willove susjede, Candance Stone kao Willovu/Joeovu bivšu djevojku, Fortyja Quinna kao zahtjevnog i pažnje željnog brata Willove nove odabranice i, naravno, Love Quinn, osobu koja postaje predmet pretjeranog analiziranja u Willovoj glavi. Zvuči napeto? Upravo to i je.

Osim što je glavnom ženskom liku dodijeljeno ime Love, što instantno izaziva okretanje očima, svaki segment ove serije, od samog početka pa do kraja, poprilično je napet. Od trenutka kada Will dolazi u Los Angeles u potrazi za novim životom, preko krađe identiteta koja je u ovom slučaju neizbježna, njegovog zatvora u koji od prve sezone vjerno zaključava sve one koji mu se usprotive, pojave bivše djevojke koja bi ga mogla razotkriti, susjede koja je istraživačka novinarka i njegovog zapravo brižnog karaktera, pa sve do potpunog preokreta u posljednje dvije epizode.

Druga sezona serije "You" sve je o čemu se na internetu ovih dana priča, a znamo i zašto (фото 2)

Ovaj psihološki triler, upakiran u nezamislivo pitkih deset epizoda, nekoliko bi vas puta mogao natjerati da mijenjate osjećaje prema likovima, posebice prema onog kojeg je utjelovio, prije ove uloge, neizmjerno simpatičan Penn Badgley. U pojedinim ćete se trenucima naći u poziciji osobe koja brani njegove postupke, pa čak i kada u ruci drži nož ili pištolj, dok ćete u drugima poželjeti da cijela stvar napokon završi, a što više likova ostane pošteđeno.

Kraj druge sezone završava obećavajuće i s nadom da će okupljena i, sada već uigrana, ekipa snimiti još jednu sezonu ove napete serije, a to nas, ovako željne binge watchanja u novoj godini, poprilično veseli. Za one koji se tek upuštaju u gledanje serije, imamo tek jednu uputu, nemojte očekivati remek djelo, ali se pripremite na priču koja će vas iznenaditi, probuditi u vama onaj guilty pleasure sa svojim, na trenutke pomalo trash obratima i koju nećete moći ugasiti sve dok ne dođete do samog kraja. A tek onda počet ćete postavljati nova pitanja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više