Search

Dva hrvatska dokumentarna tv serijala vraćaju se s novim sezonama

Dva hrvatska dokumentarna tv serijala vraćaju se s novim sezonama

"Slatka kuharica" i "Lovac na bilje" na HTV 1


Image: PR

Od 29. listopada na HTV 1 kreću nove sezone popularnih tv serijala: gastro-putopisna "Slatka kuharica" i avanturistički doku-serijal "Lovac na bilje"

Gastronomsko-putopisna serija "Slatka kuharica" i poznata slastičarka Petra Jelenić koju znamo iz slastičarnice Mak na konac uskoro se vraća na HRT. Nova sezona započinje s emitiranjem u subotu 29. listopada na HTV 1 u 16 sati. Kao i tijekom prethodne sezone, Petra Jelenić spajat će tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom, a u svakoj emisiji posjetit će novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od predviđenih odredišta. U svakome mjestu očekuju je poznavateljice i majstorice izvornih recepata uz koje će gledateljima prikazati kako se pojedina slastica izrađuje na tradicionalan način. U ulozi učenice Petra Jelenić saznavat će male tajne pripreme, kako je i zašto pojedini recept nastao upravo na tome području te upoznavati mjesta, njihove posebnosti, ljude i priče.

"Nadahnuta tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koja sam posjetila odlazim u svoju kuhinju u kojoj pripremam novu inačicu slastice. Koristim se više-manje istim sastojcima, no moja je slastica rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako sam ih sama doživjela na svojemu putovanju." ističe Petra Jelenić. U prvome nastavku svoju slatku pustolovinu Petra Jelenić započinje u rodnome kraju svojega oca, na predivnome Žumberku. Kolač kojeg se sjeća nije isti kao kolač o kojemu priča njezin tata. Gospođa Marta riješit će dvojbu i pokazati joj kako se spravlja povitica od roščića, tradicionalni kolač sa Žumberka. Kako se rogač uopće našao na Žumberku, saznat ćete u prvome nastavku nove sezone gastronomsko-putopisne serije Slatka kuharica. Voditeljica je Petra Jelenić, autorica Maja Pek, a redatelji Maja Pek i Filip Filković Philatz. Scenarist je Siniša Pavić, direktori fotografije su Tomislav Krnić i Ivan Zadro, snimatelji Tomislav Krnić, Ivan Zadro, Ivan Črepić i Matej Lasić, izvršna producentica Tamara Babun, a producenti Maja Pek i Danijel Pek.

Odmah nakon "Slatke kuharice", u istom slotu u 16:20 sati započinje emitiranje druge sezone dokumentarne serije "Lovac na bilje". Nove pustolovine popularnoga Antona Rudana emitirat će se isto od 29. listopada na HTV 1 svake subote u 16.20 sati. U dvanaest novih nastavaka Anton Rudan, poletni lovac na bilje, nastavit će potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim odredištima diljem Hrvatske. Obići će i istražiti Medvednicu, Zir, Papuk, Dravu, Krku i Mljet, a iznenadit će gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga. Pelin, ambrozija, mjehurica, sedmolist, oskoruša, žuti jedić, rusomača, orlovska paprat, mah tresetar, velebilje, velika zlatnica, dikica i nedirak samo su neke od biljaka čija će svojstva, povijest i uporabu gledatelji imati prigodu otkriti u zanimljivim pustolovinama Lovca.

"U vrijeme sve veće ekološke osviještenosti tematika serije Lovac na bilje nudi gledateljima i svojevrsnu pozivnicu te poticaj za samostalno, ali pristupačno istraživanje i uvid u netaknutu prirodu koja se nalazi nadomak gradskih sredina", ističe Anton Rudan. Prvi nastavak druge sezone pustolovne dokumentarne serije "Lovac na bilje" gledatelje će odvesti u Park prirode Medvednica koji se nalazi nadomak milijunskoga Zagreba, najvećega gradskog prostora u Hrvatskoj, koji nastanjuje više od 1400 biljnih vrsta. Voditelj je Anton Rudan, autori su Anton Rudan i Filip Filković Philatz, redatelj i scenarist Filip Filković Philatz, direktor fotografije Tomislav Krnić, a izvršni producenti Ozren Pleše i Tamara Babun, a producenti Maja Pek i Danijel Pek.

A photo posted by Lovac na bilje (@lovacnabilje) on

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više