Search

Emmy nominacije i godina \"Igre prijestolja\", ali i brojnih novih iznenađenja

Emmy nominacije i godina "Igre prijestolja", ali i brojnih novih iznenađenja

HBO i Netflix ultimativni su pobjednici kada su u pitanju nominacije za prestižnu nagradu Emmy

Tekst: L.L.


Image: Getty

Nominacije za najcjenjeniju nagradu za televizijsku produkciju proglašene su u utorak i, na opće iznenađenje, od 137 nominacija, čak su 32 pripale superpopularnom serijalu "Igra prijestolja". Serijal je, između ostalog, nominiran za najbolju dramsku izvedbu, a nominirani su i glumci Kit Harington i Emilia Clarke za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu. "Igra prijestolja" tako je postala ultimativni rekorder u broju nominacija, pobijedivši “Newyorške plavce” koji su 1994. godine osvojili čak 26 nominacija.

Velik broj nominacija pripao je HBO-ovim serijalima a u stopu ih slijedi i Netflix. Tako je Netflixovim serijalima, od kojih su najpopularnije "Russian Doll" s Natashom Lyonne te drama "When They See Us", dodijeljeno čak 117 nominacija. Odlično je prošao i serijal "Čudesna gospođa Maisel" s 20 nominacija, dok je drama o nuklearnoj katastrofi, koja je ove godine podigla najviše prašine, osvojila ukupno 19 nominacija. Riječ je, naravno, o "Černobilu".

Za najbolji dramski serijal, uz "Igru prijestolja", nominirani su i "Better Call Saul", "Bodyguard", "This is Us", "Ubijanje Eve" te "Pose", dok su u kategoriji za najbolji humoristični serijal nominirani "Potpredsjednica" s Juliom Louis-Dreyfus, koja igra ulogu američke predsjednice Selene Meyer te se već do sada može pohvaliti brojnim prestižnim nagradama za svoju ulogu, te serijali "The Good Place" i "Barry".

U kategoriji za najboljeg glumca u dramskom serijalu nominirani su Kit Harington za "Igru prijestolja", Jason Bateman za ulogu u "Ozarku", Bob Odenkirk koji glumi Saula u "Better Call Saul", Billy Porter koji igra u "Poseu" te Milo Ventimiglia i Sterling K. Brown za uloge u seriji "This is Us".

Za najbolju žensku ulogu u dramskom serijalu nominirane su - očekivano - Emilia Clarke za "Igru prijestolja", Jodie Comer za "Ubijanje Eve", Viola Davis za glavnu ulogu u “How To Get Away With a Murder”, Laura Linney za izvedbu u "Ozarku", Mandy Moore za glavnu ulogu u serijalu “This is Us”, Sandra Oh za "Ubijanje Eve" te Robin Wright za serijal "Kuća od karata".

Anthony Anderson, Don Cheadle, Ted Danson, Michael Douglas, Bill Hader i Eugene Levi nominirani su za, sve redom, humoristične serijale "Black-ish", "Black Monday", "The Good Place", "Kominsky Method", "Barry" i "Schitt’s Creek", dok su za najbolju žensku ulogu u humorističnom serijalu nominirane Christina Applegate za ulogu u Netflixovom "Death to Me", Rachael Brosnahan za "Čudesnu gospođu Maisel", Catherine O’Hara za ulogu u serijalu "Schitt’s Creek", Phoebe Waller-Bridge za ulogu u seriji "Fleabag" te ranije spomenute Julia Louis-Dreyfus i Natasha Lyonne.

Najvećim gubitnicima smatraju se pak serijal "Teorija velikog praska" te glumci Julia Roberts, za ulogu u serijalu "Homecoming", George Clooney i Emma Stone koje su zaobišle nominacije za uloge u serijama "Kvaka 22" i "Manijak". Sve što nam sada preostaje jest čekati dodjelu nagrada koja će se održati 22. rujna u Los Angelesu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više