Search

Filmovi koje volimo ovog prosinca: 10 naslova za zimske filmske večeri

Filmovi koje volimo ovog prosinca: 10 naslova za zimske filmske večeri

Što gledamo?

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Pitate li nas, prosinac je idealno vrijeme za gledanje svih onih filmova koje smo kroz godinu propustili ili pak opuštanje uz tematske blagdanske naslove. Upravo zato, sastavili smo popis na kojem će baš svatko pronaći nešto za sebe, od komedija, preko drama, do omiljenih avantura. Sve što trebate jest odabrati omiljeni naslov, stvoriti ugodnu atmosferu i uživanje u toplim filmskim večerima može početi.

Love Actually

Kakva bi to lista božićnih filmova bila, a da se na prvom mjestu ne nalazi sada već apsolutni blagdanski klasik "Love Actually". Film uz koji smo previše puta maštali i plakali možete pogledati na Netflixu, a onda ga, ako takvi uopće još postoje, preporučiti i svima onima koji ga još uvijek nisu pogledali. Sjajna glumačka ekipa među kojom se nalaze Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson i Emma Thompson i simpatična ljubavna radnja, garantiramo, osvojit će baš svakog.

Holiday in the Wild

U novom, ovogodišnjem blagdanskom filmu glavne uloge imaju Kristin Davis i Rob Lowe pa je, čini se već na prvi pogled, doza romantike zagarantirana. Riječ je o filmu koji prati tek razvedenu Kate koja samostalno odlazi na medeni mjesec u Afriku. Što se dogodi nakon toga i kada se točno pojavljuje Rob Lowe, saznat ćete pogledate li ovu romantičnu komediju.

The Holiday

Ono što je za neke "Love Actually", za druge je "The Holiday". Još jedan blagdanski film s genijalnom glumačkom postavom i više nego zabavnom pričom. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law i Jack Black samo su dio ekipe koja je proslavila ovaj film i upravo je zbog njih ušao u povijest kao jedan od onih koji se smatraju obaveznom blagdanskom lektirom.

Marriage Story

Ako se pak nalazite u grupi onih ljudi koji će radije pogledati dobru dramu nego božićni film, razveselit će vas vijest da je na Netflix stigao film "Marriage Story" sa Scarlett Johannson i Adamom Driverom. Emotivna, ljubavna, na trenutke zabavna i poprilično dramatična, priča se vrti oko bračnog para koji zbog ljubavi prelazi i vlastite granice. Obavezno pogledati!

Let it Snow

Volite li lagane tinejdžerske filmove s blagdanskom tematikom, na Netflixu također možete pogledati "Let It Snow". Jednostavan, zabavan film s elementima komedije i drame bit će odličan odabir za opuštene zimske večeri kada vam se ne da pretjerano razmišljati već se samo želite opustiti i uživati u blagdanskom raspoloženju.

The Great Gatsby

Možda netipičan blagdanski odabir, ali nekako baš prosinački, film "Great Gatsby" napravljen je po istoimenom romanu, a u glavnoj ulozi nalazi se Leonardo Di Caprio. Bez da vam previše otkrivamo, reći ćemo vam samo kako je riječ o vizualnom spektaklu te kako je Di Caprio u ovoj ulozi već sam po sebi divan božićni poklon. Stoga, odlična ideja bit će gledanje ovog filma u društvu prijateljica.

Nightmare Before Christmas

Da je Tim Burton jedan od onih koji uvijek donose najbolja ostvarenja, već smo se nebrojeno puta uvjerili. Prosinac je idealno vrijeme da po prvi put ili još jednom pogledate njegov "The Night Before Christmas", neobičnu priču o neobičnom Jacku Skellingtonu. Potražite je na HBO GO.

Harry Potter

Za ljubitelje serijala o Harryju Potteru, izvrsne vijesti stižu s HBO-a. Na njihovoj platformi, naime, od sada možete pogledati baš sve nastavke filmova o omiljenom čarobnjaku. Najbolja opcija, dodali bismo, mogla bi biti i kakva poduža filmska večer u koju biste, uz slatke zalogaje i tople napitke, mogli ugurati i nekoliko nastavaka. Naravno, sve to u dobrom društvu.

Dumbo

Novi animirani film o sloniću Dumbu iz tvornice Walta Disneya, vjerujte, nije namijenjen tek djeci. Voljet će ga veliki i mali, a prosinac je upravo idealno vrijeme da popratite avanture koje prolazi slonić s prevelikim ušima i posebnim talentom.

A Long Way Down

Jedan od onih nakon kojeg ćete se zasigurno osjećati bolje jest i film "A Long Way Down". Riječ je o skupini stranaca koji se u ovo blagdansko doba sasvim slučajno nalaze na istom mjestu, a zatim razviju povezanost koja se ne događa često. Glumačka ekipa koju čine sjajan Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul i Imogen Poots nasmijat će vas, rastužiti i na vaše ekrane donijeti jednu sasvim drugačiju, neobičnu blagdansku priču, a pitate li nas, upravo je to ono što nam svima povremeno treba.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više