Search

Filmske biografije poznatih glazbenika kojima se posebno veselimo

Filmske biografije poznatih glazbenika kojima se posebno veselimo

Od Janis Joplin, preko Davida Bowieja do Amy Winehouse

Tekst: L.L.


Image: IMDB,
Getty Images

U svijetu filma, ova je godina svakako bila godina velikih planova, a oni koji su nam se posebno svidjeli najave su biografskih filmova. Neki su već završeni, neki su tek krenuli sa snimanjem, a o nekima se još uvijek samo priča, ali ih se u isto vrijeme već sada željno iščekuje.

Jedna od najiščekivanijih filmskih biografija ona je koja govori o životu legendarne i svestrane Judy Garland. Za ulogu Judy odabrana je Rene Zellweger, a već su krenule i brojne obećavajuće najave filma u kojima Zellweger izgleda neprepoznatljivo. Film "Judy" predstavljen je kao jedan od onih koji će nas oboriti s nogu, a u kina dolazi već 27. rujna ove godine.

Diva Aretha Franklin također će dobiti svoj film, a prije svoje smrti 2018. godine, kada je sve još uvijek bilo samo na ideji, za glavnu ulogu odabrala je Jennifer Hudson. Film će pratiti život kraljice soula, od samog djetinjstva pa sve do dana najvećeg uspjeha. Film bi se u kinima trebao prikazivati sljedeće godine u rujnu.

Velika je vijest i snimanje filma o kralju Elvisu Presleyju. Film će pratiti život legendarnog glazbenika, njegov lik će utjeloviti mladi glumac Austin Butler, kojeg smo nedavno mogli vidjeti i u filmu Quentina Tarantina "Once Upon a Time in Hollywood", a za ulogu Elvisovog menadžera Colonela Toma Parkera u medijima se spominje ime Toma Hanksa. Ime filma za sada je još nepoznato, a u kina trebao bi stići tek 2021. godine.

David Bowie također bi trebao dobiti svoj film pod nazivom "Stardust", no producenti su odlučili kako u pitanju neće biti tek klasična biografija već su fokus usmjerili na stvaranje Bowiejevog alter ega - Ziggyja Stardusta. U filmu se neće koristiti niti glazba u izvedbi samog glazbenika zbog zabrane Bowiejevog sina Duncana Jonesa koji, kada je u pitanju ovaj film, ne želi ustupiti prava na glazbu svoga preminulog oca. Davida Bowieja glumit će Johnny Flynn.

Filmske biografije poznatih glazbenika kojima se posebno veselimo (фото 1)

U počecima nastajanja je i film o Bob Marleyju i reggae pokretu, za produkciju kojeg je navodno zadužen sin poznatog glazbenika, Ziggy Marley. Od scenarista popularnog "Bohemian Rhapsody" o omiljenom Freddieju Mercuryju, u iduće dvije godine mogli bismo gledati i film o Johnu Lennonu i Yoko Ono. Priču koja će uskoro biti ekranizirana odobrila je sama Yoko Ono, a za produkciju je zadužena ista ekipa koja je radila i na serijalu "Big Little Lies" te filmu "Dallas Buyers Club".

Snimanje filma o životu glazbenice Amy Winehouse također bi trebalo započeti ove godine, još se ne zna tko će je glumiti, no producentica Alison Owen već je postigla dogovor o suradnji s Amyjinim ocem pa od ove glazbene biografije već sad očekujemo puno. Posebno nas veseli i najavljeni početak snimanja filma o glazbenici Janis Joplin čiji bi lik trebala utjeloviti glumica Michele Williams.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više