Search

Game of Thrones se uskoro vraća. Donosimo vam 5 sličnih serija koje će vam skratiti vrijeme čekanja

Game of Thrones se uskoro vraća. Donosimo vam 5 sličnih serija koje će vam skratiti vrijeme čekanja

Jeste li koju već pogledali?

Tekst: E.G.

Image: Screenshot,
PR

Winter is coming, doslovno i figurativno. Osim što iz ormara izvlačimo sve deblje veste i kapute, vrlo dobro znamo da se čekanju do početka prikazivanja emitiranja posljednje sezone serije "Game of Thrones" konačno nazire kraj. Naime, nakon mjeseci dvosmislenih poruka i pokušaja dekodiranja izjava glumaca, potvrđeno je kako će se osma sezona emitirati u travnju iduće godine, dok točan datum još uvijek nije poznat. Naveliko se već priča o tome kojeg će se od glavnih likova pogubiti ovaj put i koje još nevjerojatno obrate možemo očekivati, ali ostaje činjenica da to nećemo saznati još barem nešto više od četiri mjeseca. Kako bismo vam skratili vrijeme čekanja, odlučili smo istražiti koje se još serije nude, a da su se uglavnom jako svidjele obožavateljima "Game of Thronesa". Ako ste malo ambiciozniji binge-watcher, možda ih stignete pogledati i sve! Cijeli popis donosimo u nastavku!

Rome

Prije nego što se svijet zaludio Westerosom, postojala je serija "Rome", službeno najskuplja u povijesti kuće HBO. I dok sama tematika zapravo nije slična ("Rome" prikazuje pad Julija Cezara i pad Rimskog carstva), serije u mnogim momentima podsjećaju jedna na drugu, i to u najboljem mogućem smislu.

Vikings

Riječ je o jednoj od poznatijih serija iz žanra povijesne fikcije. Dolazi iz produkcije History Channela, a donosi priču o dansko-švedskom heroju Ragnar Lothbrok, koji je živio u 9. stoljeću. Kao dodatne razloge za gledanje serije ćemo navesti odličnog Travisa Fimmela, ali i sjajno napisane hrabre likove žena.

The Borgias

Serija je prvi put prikazana 2011., i služila je kao direktni odgovor kuće Showtime na uspjeh serije "Game of Thrones". Iako je ukinuta nakon samo dvije sezone, smatramo da je i dalje vrlo zanimljiva za pogledati. Radnja je smještena u Italiju u 16. stoljeće, a prati utjecajnu obitelj pape Aleksandra IV. te njihove međusobne spletke i intrige. 

The Tudors

Za slučaj da vam jako nedostaje lik glumice Natalie Dormer iz "Game of Thronesa", savjetujemo vam da bacite oko na ovu seriju. Dormer ovdje tumači lik Anne Boleyn, a serija prati vrijeme kraljevanja Henrika VIII. I dok će se svi složiti da serija ne mari previše za povijesne činjenice, nitko neće poreći da će vas dobro zabaviti.

Frontier

I u ovoj se seriji pojavljuje jedna od zvijezdi "Game of Thronesa". Riječ je o Jasonu Momoi, široj javnosti poznatiji kao Khal Drogo. Momoa ovdje tumači glavnu ulogu odmetnika Declana Harpa koji tijekom 18. stoljeća pokušava utjecati na monopol jedne tvrtke na uvoz krzna u Kanadu. Ako vam zvuči kao da priča mogla biti dosadna, svemu dodajte hrpu krvi i akcijskih scena.

više