Search

Hvaljena hrvatska serija \"Počivali u miru\" u ponedjeljak se vraća na male ekrane

Hvaljena hrvatska serija "Počivali u miru" u ponedjeljak se vraća na male ekrane

S novom sezonom i novim zapletima


Image: PR

Treća, ujedno i posljednja sezona uspješne hrvatske dramske serije "Počivali u miru" s prikazivanjem kreće u ponedjeljak 15. siječnja na HRT 1 s početkom u 21 sat....

Treća, ujedno i posljednja sezona uspješne hrvatske dramske serije Počivali u miru čiji je razvoj financirao HAVC, a koju za HRT proizvodi produkcijska tvrtka Ring produkcija počet će se prikazivati u ponedjeljak 15. siječnja na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 21 sat. Time je taj uspješni izvozni proizvod, koji je osim u susjedne države, hrvatsku dramsku proizvodnju prvi put izveo i na američko te na zapadnoeuropsko tržište, priveo kraju uzbudljivu dramsku trilogiju o hrvatskoj tranziciji.

Hvaljena hrvatska serija "Počivali u miru" u ponedjeljak se vraća na male ekrane (фото 1)

Prema priči Darija Vincea scenarij su napisali Saša Podgorelec i Dario Vince, redatelj je Goran Rukavina, direktor fotografije Darko Drinovac, umjetnički direktor Ivo Knezović, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Silvija Bradica, montažer Danijel Pejić, a glazbu supotpisuju Antun Tony Lović i Davor Devčić. U trećoj sezoni serije u znatnome je dijelu prisutna i glazba popularnoga sastava Pips, Chips & Videoclips. Glavni je producent Dario Vince, a izvršni producent Igor Vukov. Urednik je serije, kao i u prvim dvjema sezonama, Mislav Brumec.

Hvaljena hrvatska serija "Počivali u miru" u ponedjeljak se vraća na male ekrane (фото 2)

"Ove se godine navršava sedam godina od početka projekta Počivali u miru. Od prvoga dana, kada smo ga postavljali, imao sam jednu ambiciju: pomaknuti granice dotadašnje domaće produkcije dramskih sadržaja i proizvesti ozbiljnu, pametnu i suvremenu televizijsku seriju koja poštuje gledatelje. Bili smo svjesni da nam okolnosti ne idu na ruku, da iza nas ne stoji ni sustav ni tradicija, da nemamo uvjete kakvima raspolažu proizvođači televizijskih serija koje volimo gledati. Zato je bilo presudno angažirati najbolje talente koje imamo i motivirati ih da radeći ovu seriju daju najbolje od sebe. Ambicija da rušimo barijere bila je presudna da prijeđemo i neke fizičke, pa su prve dvije sezone prvi put prešle naše zapadne granice i dovele nas na međunarodno tržište", istaknuo je scenarist i glavni producent serije Počivali u miru Dario Vince.

Hvaljena hrvatska serija "Počivali u miru" u ponedjeljak se vraća na male ekrane (фото 3)

Posljednja sezona serije u deset nastavaka nastavlja pratiti sumnjive smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži, djece članova istaknutih društvenih krugova, koji su obilježili prvih dvadesetak godina mlade države, te donosi završetak priče o Luciji Car i njezinim istragama mračnih strana hrvatske stvarnosti. 

Uz glavnu glumačku postavu, koju inače čine Judita Franković, Dragan Despot i Miodrag Krivokapić, u gotovo 120 glumačkih uloga pojavljuju se, među ostalima, Danko Ljuština, Dejan Aćimović, Slavko Štimac, Nina Violić, Alma Prica, Suzana Nikolić, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Velibor Topić, Dijana Vidušin, Inge Appelt, Mladen Vujić, Tena Nemet Brankov, Žarko Savić, Sreten Mokrović, Dado Ćosić, Marko Petrić, Linda Begonja, Barbara Vicković, Katarina Strahinić, Živko Anočić, Dražen Čuček, Damir Šaban, Siniša Popović, Darko Milas i Zijah Sokolović. 

Hvaljena hrvatska serija "Počivali u miru" u ponedjeljak se vraća na male ekrane (фото 4)

"S trećom sezonom nastojimo rušiti granice koje smo sami postavili. Nije nam namjera bila samo dovršiti trilogiju, nego i napraviti dosad najbolju sezonu. Željeli smo iskustva iz prethodnih dviju sezona, sve što smo u međuvremenu naučili, ugraditi u sve segmente proizvodnje serije kako bismo još malo podigli letvicu i sasvim se približili onomu što sami volimo gledati. Vjerujem da će gledatelji primijetiti taj entuzijazam i posvećenost svih koji su radili na ovoj sezoni da se proizvede televizijski sadržaj koji je važan, a dobro i zanimljivo ispričan. Ukratko, vrijedan njihove pozornosti i vremena. Očekujem da ova serija neće počivati u miru, nego će nastaviti živjeti i nakon što bude prikazan posljednji nastavak. Naime, očekuju je neke nove platforme, nova tržišta i novi gledatelji", poručio je na kraju Dario Vince. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više