Search

Je li \"Parazit\" plagijat? Javio se indijski filmaš koji tvrdi da je Bong Joon-ho ukrao njegovu priču

Je li "Parazit" plagijat? Javio se indijski filmaš koji tvrdi da je Bong Joon-ho ukrao njegovu priču

Riječ je o filmu "Minsara Kanna" iz 1999. godine

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Indijski filmaš P. L. Thenappan ovih je dana u medijima iznio optužbe na račun Oscarom nagrađivanog kolegu Bong Joon-ho-a. On, naime, tvrdi kako je južnokorejski film koji je na ovogodišnjim Oscarima osvojio čak četiri nagrade, priča koju je on sam predstavio u svom filmu "Minsara Kanna". Dodao je i kako je trenutno u pregovorima s odvjetnicima koji će mu pomoći otvoriti slučaj protiv producenata zaduženih za stvaranje filma "Parazit".

U intervjuu koji je dao za TNM News, rekao je kako je Bong Joon-ho radnju, koju je zatim upakirao u danas svjetski filmski hit "Parazit", ukrao iz njegovog filma te dodao kako bi u suprotnoj situaciji protiv njega već bila podignuta tužba pa ne vidi problem da on istu podigne protiv, kako ih naziva, plagijatora.

Film "Minsara Kanna", za čije je stvaranje zaslužan upravo P. L. Thenappan, priča je o mladiću koji se zaljubljuje u djevojku iz bogate obitelji. On i njegovi rođaci zatim lažiraju vlastite identitete kako bi se mogli zaposliti kao ispomoć obitelji njegove odabranice. Glavni lik tako postaje zaštitar, a ostatak njegove obitelji obavlja poslove kućnih pomoćnika.

Je li "Parazit" plagijat? Javio se indijski filmaš koji tvrdi da je Bong Joon-ho ukrao njegovu priču (фото 1)

Iz produkcijske kuće CJ Entertainment, one koja stoji iza filma "Parazit", na optužbe P. L. Thenappana odgovorili su negiranjem. Dodali su i kako do sada nisu primili baš nikakve pritužbe te kako su o cijeloj situaciji saznali iz medija. Važno je spomenuti i kako je popularnost filma "Parazit", nakon osvajanja čak četiri zlatna kipića, porasla za vrtoglavih 234 posto, a sam Bong Jong-ho u jednom je intervjuu izjavio kako je za stvaranje filma kao inspiraciju iskoristio dio vlastite životne priče. Što je prava istina, nadamo se, uskoro će nam otkriti i sam Bong Jong-ho.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više