Search

Još malo! Doznali smo kada dugo očekivana serija \"Genijalna prijateljica\" stiže na HBO

Još malo! Doznali smo kada dugo očekivana serija "Genijalna prijateljica" stiže na HBO

Premijera će se dogoditi 19. studenoga


Image: PR

Nova HBO serija inspirirana istoimenim romanom poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante "Genijalna prijateljica" (My Brilliant Friend) imat će premijeru 19. studenoga u 20.00 h na HBO-u, a istog dana će biti dostupna putem online video streaming usluge HBO GO.

Priča koja je opčinila čitatelje diljem svijeta prati Elenu Greco i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada već žena u poznim godinama koja živi u kući punoj knjiga, pali računalo i počinje pisati o njihovom prijateljstvu. Upoznala je Lilu tijekom prve godine osnovne škole, 1950. godine. Priča prati više od 60 godina njihovih života, u opasnom i fascinantnom Napulju. Elena pokušava opisati misteriju Lile, njene genijalne prijateljice, koja je na neki način istovremeno njena najbolja prijateljica i najgora neprijateljica. 

Još malo! Doznali smo kada dugo očekivana serija "Genijalna prijateljica" stiže na HBO (фото 1)

Odabir glumaca za seriju trajao je čak osam mjeseci, a u njemu je sudjelovalo gotovo 9000 djece i 500 odraslih iz cijele Campanije. U odabir su bili uključeni profesionalni glumci, ali i oni koji nemaju prethodnog glumačkog iskustva, kao i učenici iz obližnjih škola. Mlade glumice Elisa Del Genio i Ludovica Nasti utjelovljuju glavne uloge Elene i Lile kada su bile djeca. Nakon toga će ih zamijeniti tinejdžerice Margherita Mazzucco u ulozi Elene i Gaia Girace u ulozi Lile. 

Na seriji je radilo oko 150 glumaca i 5000 statista. Ekipa je brojala više od 150 članova koji su 100 dana gradili gotovo 20 tisuća kvadratnih metara scenografije. Kako bi stvorili vojarnu koja ima značajnu ulogu u cijeloj priči, sagradili su 14 eksterijera stambenih zgrada, kao i pet interijera stanova, crkvu i tunel. Kostimografi su prikupili 1500 kostima, od kojih su mnogi originalne kreacije. 

Još malo! Doznali smo kada dugo očekivana serija "Genijalna prijateljica" stiže na HBO (фото 2)

Serija "Genijalna prijateljica" nastala je kao koprodukcija HBO-a, RAI FICTION-a i TIMVISION-a. Saverio Costanzo je redatelj svih osam epizoda, dok priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više