Search

Kako gledati omiljene serije: 5 servisa za koje morate znati

Kako gledati omiljene serije: 5 servisa za koje morate znati

Pogodnosti, uvjeti i cijene

Tekst: L.L.

Image: IMDB

Gledanje omiljenih serija i filmova nikada nije bilo jednostavnije i dostupnije. Sve je više servisa s odličnom ponudom pa smo odlučili predstaviti pet najpopularnijih i pobliže objasniti koje pogodnosti svojim korisnicima nude te što sve na istima možete pronaći.

 

HBO GO

Jedan od onih servisa na koje se vraćamo baš svakog puta kada smo u potrazi za dobrom serijom i nikada nas ne razočara jest HBO GO. Mjesto na kojem ćete pronaći velik broj raznolikog sadržaja, od onog za najmlađe do popularnih filmova i serija poput primjerice "Černobila" koji je HBO-u donio velik broj priznanja, među prvima osvojilo je domaću publiku, što nimalo ne čudi upravo zato što ovdje možete pronaći baš sve što vam treba, a uz to, sav sadržaj dolazi preveden na hrvatski jezik.

Cijena HBO GO usluge na mjesečnoj bazi iznosi oko 44 kune, a serije i filmove možete gledati na nekoliko uređaja. Odlična je stvar i činjenica da servis možete otkazati u svakom trenutku.

Netflix

Kada je Netflix, svjetski poznati servis za gledanje serija i filmova, napokon došao u Hrvatsku, oduševljenju domaće publike nije bilo kraja. Ovo je mjesto na kojem možete pronaći zbilja velik broj ostvarenja, a posebnost Netflixa krije se i u vlastitoj produkciji koja u posljednje vrijeme okuplja sve veće zvijezde i nudi im savršen prostor za plasiranje sve boljih serija i filmova.

Na Netflixu ćete tako pronaći najbolje iz svijeta komedija, hororaca, trilera te omiljenih humorističnih i dramskih serija. Jedini nedostatak jest činjenica da u svim zemljama u kojima je servis dostupan, selekcija serija i filmova ipak nije jednaka pa tako, primjerice u Americi, korisnici imaju još mrvicu bolji odabir nego što to imamo mi.

Netflix je nešto skuplji od ostalih servisa i mjesečna pretplata za jedan uređaj stajat će vas 8 eura, odnosno oko 60 kuna, za gledanje serija i filmova s dva uređaja platit ćete 75 kuna, dok će vas gledanje na četiri uređaja stajati 12 eura. S obzirom na sadržaj koji nudi cijene su i više nego opravdane, posebice kada uživanje u ovom servisu podijelite s najdražima.

Apple TV+

Nedavno predstavljena, moderna verzija Apple TV+ najnoviji je servis za gledanje novih serija, dokumentaraca i igranih filmova i odmah na početku krenuli su s onom koja će privući najviše korisnika. Riječ je o seriji "The Morning Show" s Jennifer Aniston, Steve Carrellom i Reese Witherspoon na koji je, prema pisanjima stranih medija, uložena veća svota novaca nego što je uložena u snimanje "Game of Thronesa". O priključivanju na Apple TV počeli smo razmišljati upravo zbog zvijezda koje se pojavljuju u spomenutoj seriji, no to nikako nije sve što ovaj servis nudi. Tu je čitava kolekcija originalnih showova, filmova i dokumentaraca, a osim "The Morning Show" izdvojili bismo i "See" s Jasonom Momoom te serije "Dickinson" te dokumentarac "The Elephant Queen".

Uz kupnju Appleovih uređaja, novi korisnici dobivaju besplatno korištenje Apple TV+ na godinu dana, a istim se upravlja pomoću aplikacije na, naravno, Apple uređajima. Ostali korisnici za uslugu će morati izdvojiti 4,99 američkih dolara mjesečno.

Facebook Watch

Kako kreatori društvene mreže Facebook neprestano teže novim izazovima, Facebook Watch nije bio posve neočekivan projekt. Tako je korisnicima Facebooka omogućena opcija "Watch" putem koje mogu pratiti kratke serije poput "Limetowna" s Jessicom Biel, ali i pregršt showova zbog kojih biste inače trebali paliti YouTube ili neki drugi servis za gledanje. Sada naprosto kliknite na opciju "Watch" na svom Facebook feedu pa pogledajte videe koje je za vas odabrao sam Facebook ili birajte one koje sami želite pogledati. Facebook Watch je, baš kao i društvena mreža, potpuno besplatan.

Pickbox

Pickbox je jedan od novijih servisa za gledanje serija i filmova u Hrvatskoj, a funkcionira na istom principu po kojem gledamo omiljena ostvarenja i na drugim platformama. Ono po čemu je specifičan su odabrana ostvarenja koja ne možete gledati na baš niti jednom drugom servisu, a kao omiljeni odabir svakako bismo naveli seriju "Uhvatite maloga" s legendarnim Rayom Romanom, seriju "Vikinzi" te "Spasi me".

Pickbox ima i sjajan odabir filmova pa tako ovdje možete pogledati "Bolničarku Betty" i "Savršen dan" s Beniciom Del Torom, a svakog ćete mjeseca primiti i elektroničku poruku s novostima na ovom servisu za gledanje.

Možete odabrati između tri paketa, osnovni će vas stajati 49 kuna mjesečno, a za tu ćete cijenu dobiti pristup svim filmovima i serijama u ponudi Pickboxa, popularni za 249 kuna svakih šest mjeseci ili obiteljski za 468 kuna godišnje. Pogodnost obiteljskog paketa je i činjenica da se na Pickbox istovremeno možete prijaviti s tri različita uređaja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više