Search

Kako je ekipa popularne emisije \"Top Gear\" odlučila uzvratiti udarac BBC-u

Kako je ekipa popularne emisije "Top Gear" odlučila uzvratiti udarac BBC-u

Za dva tjedna kreće "The Grand Tour"

Tekst: Ema Glavina


Image: Promo

Voditelji legendarne automobilske emisije "Top Gear" predstavljaju svoj najnoviji projekt koji će oduševiti brojne obožavatelje

Ako je koncept neke televizijske emisije osmišljen davne 1977. godine, a u velikoj je mjeri jednako primjenjiv i danas, onda je jasno da se radi o formatu neupitne kvalitete. Zanimaju li vas automobili i automobilska industrija imalo, vrlo je vjerojatno da ste pogledali barem poneku epizodu kultne emisije "Top Gear". Druga je opcija da spadate u fanatične obožavatelje i dijaloge između voditelja znate napamet, i da se ne možete pomiriti s činjenicom da sada vašu omiljenu emisiju vode neke sasvim druge osobe. U tom slučaju će vas razveseliti vijest da dolazi potpuno nova emisija omiljene automobilske ekipe koja je svoj angažman na BBC-u neslavno završila.

Što se mora dogoditi da se smjene ljudi koji preko deset godina vode mega uspješan televizijski projekt? Pa, ako ste upoznati s karakterima ovih konkretnih voditelja, možda i niste u tolikom šoku. Sve je počelo kad se kontroverzni Jeremy Clarkson posvađao s producentom, nakon čega mu je uručen otkaz. Ostatak ekipe koju čine producent i tvorac emisije Andy Wilman, te suvoditelji Richard Hammond i James May, odlučili su da ne žele raditi bez Clarksona te napuštaju cijeli projekt. "Top Gear" od tada su vodili Chris Evans, Matt Le Blanc, Rory Reid, Eddie Jordan i dr., no iako je gledanost znala biti solidna, nije se mogla uspoređivati s onom koju je legendarni trojac mogao generirati. Chris Evans je dobio otkaz upravo zbog činjenice da ga publika nikako nije prihvaćala u novoj ulozi, i po neznani se put potegnula rasprava oko toga čine li voditelji ili glumci emisiju ili seriju, ili je obrnuto. Koliko god kvalitetnu emisiju napravili, i koliko god izazovan sadržaj ponudili, nije se moglo nadoknaditi ono na što je dugogodišnja publika naviknula - karakter i stil vođenja.

Kako je ekipa popularne emisije "Top Gear" odlučila uzvratiti udarac BBC-u (фото 1)
Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May u emisiju su unijeli svoje specifične osobnosti, a emisija je postala poznata i zbog politički nekorektnih opaski i humora koji je graničio s dobrim ukusom, ali je uvijek bio šarmantno izveden. S obzirom na prazan prostor do kojeg je došlo nestankom ovih lica s malih ekrana, a imajući na umu stalnu želju publike za njihovim povratkom, ne čudi da je ista ekipa odlučila pokrenuti novi projekt. Radi se o emisiji "The Grand Tour", u produkciji Amazon Videa. U samoj najavi primjećujte dobro poznati cinizam voditelja koji emisiju najavljuju kao prikaz "tri sredovječna muškarca s opakim mamurlukom i lošim zubima, pored kojih ponekad prođe kakav auto", no iz produkcijske kuće objašnjavaju da se zapravo radi o izrazito skupom i ambicioznom projektu. Emisija s prikazivanjem u SAD-u i Velikoj Britaniji kreće 18. studenog, a svaki tjedan će ići po jedna nova epizoda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više