Traži

Lista najstrašnijih horor filmova za Noć vještica

Lista najstrašnijih horor filmova za Noć vještica

Samo za one najhrabrije


Fotografija: Sony

Provjerite svoj prag tolerancije na strah i horor filmove. Noć vještica je idealna za to....

Za strastvene ljubitelje horora nijedan film nije dovoljno strašan. Testirajte svoju hrabrost uz seriju super horora koje vam je pripremio Pickbox. Krenite od najmanje strašnih, a završite s onima koji će pokolebati i najizdržljivije.

10. Sakrijte svoje sjekire!

Ako vas zanima kako izgleda život ubojice na slobodi, pogledajte mini seriju "Kronike Lizzie Borden" (Lizzie Borden Chronicles), temeljenu na istinitoj horor priči. Krajem 19. stoljeća Lizzie (Christina Ricci) sjekirom je zatukla svog oca i pomajku i – nikom ništa. Podigla se ogromna prašina, dokaza, izjava i indicija bilo je hrpa, ali Lizzie se izvukla na slobodu. No, scenaristima serije to očigledno nije bilo dovoljno zanimljivo, pa su dali mašti na volju pretvarajući Lizzieinu biografiju u lanac krvoprolića.

9. Post-apokaliptična poslastica


T-virus proširio se Zemljom i čovječanstvo je u velikoj opasnosti. Zanimljiv zaplet, odlična akcija, Mila Jovovich, izvrsni specijalni efekti, zombiji, ali i druga odvratna bića (i neki mutanti) čekaju vas u filmu "Resident Evil: Istrebljenje" (Resident Evil: Extinction).

8. Maturalna večer iz noćne more


Donnina "Maturalna večer" (Prom night) trebala je biti najljepša noć u njezinu životu. Nakon što je preživjela veliku tragediju, napokon je spremna nastaviti dalje i uživati u zadnjoj godini srednje škole. Okružena svojim najboljim prijateljima trebala bi biti sigurna od tragične prošlosti, ali...

7. Kad je bal, nek je kanibal


FBI očajnički pokušava pronaći okrutnog serijskog ubojicu prozvanog Buffalo Bill u klasiku "Kad jaganjci utihnu" (The Silence of the Lambs). Direktor Odjela za bihevioralne znanosti šalje Clarice Starling (Jodie Foster), novakinju s FBI-eve akademije, da ispita zloglasnog Hannibala Lectera (Anthony Hopkins).

6. Ukleta kuća

Mladi bračni par useli se u kuću na Long Islandu u kojoj je nekoć davno počinjeno ubojstvo, zbog čega je kuća ukleta. Prvi svećenik oslijepi u borbi sa zlim duhovima te završi u ludnici, nakon čega odlučni mladi par pozove svećenika Bolena u pomoć. Ako još niste pogledali originalan Amityville Horror, sad je pravo vrijeme.

5. Krvava ubojstva kukom


Prema legendi Candyman je bio rob u 18. stoljeću kojeg su divljački premlatili na smrt prema naredbi lokalnog zemljovlasnika čija se kći zaljubila u njega. On se otada osvećuje potomcima svog ubojice i svima onima koji odbijaju vjerovati u njegovo postojanje. Ako volite krvava ubojstva kukom, ovo je film za vas!

4. Kolekcionar duhova

Arthur Kriticos sa svojom je djecom u nasljedstvo dobio kuću od svog misterioznog ujaka kolekcionara. Budući da nema drugog izbora, obitelj se seli u naizgled savršenu kuću od stakla, ali uskoro će shvatiti da se nešto mračno nalazi u staklenim zidovima, točnije 13 duhova (Thir13en Ghosts).

3. Djevojka koju ne vodite na maturalnu

Carrie možda i nije djevojka koju biste sa sobom vodili na maturalnu zabavu, ali kultni film Briana De Palme nastao prema romanu Stephena Kinga svakako je horor koji želite pogledati. Dok se Sissy Spacek pripremala za ulogu Carrie, bila je izolirana od ostatka glumačke ekipe i okružila se religijskim relikvijama da bi se što bolje uživjela u ulogu. Sissy Spacek i Piper Laurie zaslužile su nominacije za Oscara, a Carrie je otvorila vrata glumačkog svijeta i za Johna Travoltu. Krvavi klasik!

2. Putovanje iz pakla

Drugi nastavak okrutnog horora, "Hostel 2", u kojemu se tri studenta zapute u slovački hostel... Neki ovaj film nazivaju torture pornom, što vam daje jednu sliku o ovome filmu. U svakom slučaju, jednako strašan i brutalan!


1. Dobrodošli u vašu najgoru noćnu moru


Po dolasku u Hostel, Paxton i Josh brzo upoznaju dvije djevojke s kojima se odmah spetljaju. Sve se čini idealno do trenutka dok ne postane pakao. Krv leti na sve strane, a ubojstva su posebno strašna i maštovita!

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor