Search

Manje poznate serije na streaming platformama koje će vas oduševiti

Tekst: BURO.


OK, dakle odgledali ste “The Pursuit of Love”. Niste se pomaknuli tijekom cijele serije “Halston”. Pogledali ste i “Starstruck”. Što je više uopće ostalo? Drago nam je što ste pitali. Streaming platforme imaju mnogo sjajnih, kvalitetnih ostvarenja koja nekako previdimo. Ako ste spremni zasukati rukave, zagrebati ispod površine i probiti se kroz hitove o kojima svi pričaju, naći ćete manje, mnogo interesantnije, skrivene dragulje. Da bismo vam pomogli u ovom istraživanju i putu spoznaje donosimo vam nekoliko naslova na koje možda niste obratili pažnju do sada. Pisac Stuart Heritage je izdvojio svoje favorite, koje smo nadopunili našim. Uživanje može početi.

AKO STE VOLJELI: "THE OFFICE"

GLEDAJTE: "JOE PERA TALKS WITH YOU" (Amazon)

"Joe Pera Talks with You" ne bi trebala funkcionirati kao komedija, ali na čudan način to i je. U pitanju je serija u kojoj nas prilično povučen i tih čovjek, koji ima tridesetak godina (ali se ponaša kao da ima 70) vodi kroz svoju svakodnevicu, i obične, jednostavne stvari koje radi svaki dan. U jednoj epizodi će vas naučiti kako da spakirate ručak za posao. U drugoj ide u supermarket u kupovinu. Raspravlja o doručku i njegovoj važnosti. Prvi put se susreće s muzikom benda The Who. Sve ove teme su u suštini krajnje irelevantne ali je lakoća Perinog prisustva - prigušenog, tihog, besramno iskrenog - takva da ćete željeti slušati ga i zaštititi dok upoznaje svijet. A i da vrednujete male stvari. Izrazito čudna serija koja je pravo blago.


AKO STE VOLJELI: "MILDRED PIRS"

GLEDAJTE: "OLIVE KITTERIDGE" (HBO GO)

Ima tih nekih priča u kojima se potpuno zaljubimo u glavnu junakinju koja nekako uspjeva biti baš sve. I snažna i nježna i osjećajna. I postane legendarno ime kinematografije. Takva je situacija s Mildred koju je igrala Kate Winslet, i ako vam se taj naslov svidio, možda je vrijeme da obratite pažnju na "Olive Kitteridge". Četvorodijelna drama priča bolno slatku i oporo duhovitu priču o naizgled mirnom gradu, prožetom aferama, kriminalom i tragedijom, viđena Olivinim očima, čija britka dovitljivost i vanjska grubost kriju toplo srce. Jasno vam je da je žena ovakvog opisa idealna junakinja da je igra Frances McDormand, koja nas i u ovoj ulozi još jednom podsjeća zašto ima sve Oskare koje ima.

AKO STE VOLJELI: "LUPIN"

GLEDAJTE: "SNABBA CASH" (NETFLIX)

Francuski krimi triler "Lupin" je bio favorit mnogih jedno vrijeme. Tenzično, superstilizirano, na francuskom i s dosta dosta drame. Kada je "Lupin" završio kratko smo cupkali u mjestu, ali je stigao red na "Snabba Cash" koji definitivno treba biti neki od sljedećih izbora. Švedski triler o beskrupuloznim likovima, dilerima kokaina, underground mreži, prevarama, malo zaljubljivanja, dosta jakih ambicija i prilično hladna, surova i nepokolebljiva atmosfera.

AKO STE VOLJELI: "THE BOYS"

GLEDAJTE: "INVINCIBLE" (AMAZON PRIME)

Čak i kad su kina bila zatvorena, bili smo bombardirani superherojskim sadržajem. Ovaj žanr je postao monokultura do te mjere da je sad već krajnje zreo za satiru. "The Boys" serija u kojoj superheroje kontrolira sumnjiva korporacija je jedan primjer toga, a Amazonova nova animacija "Invincible" drugo. Ideju potpisuje Robert Kirkman, a "Invincible" je malo surovija i nasilnija satira i jedna od serija s najboljim mogućim castom. Ekipu čine Steven Yeun, Sandra Oh, JK Simmons, Mark Hamill, Clancy Brown, Zazie Beetz, Jon Hamm, Seth Rogen, Mahershala Ali, Gillian Jacobs i njihovi junaci će vas vjerojatno apsolutno oduševiti.

AKO STE VOLJELI: "I THINK YOU SHOULD LEAVE"

GLEDAJTE: "AUNTY DONNA’S BIG OL’ HOUSE OF FUN" (NETFLIX)

Druga sezona sketchshowa "I Think You Should Leave" je kao i mnoge druge stvari odgođena zbog pandemije. Na sreću, "Aunty Donna's Big Ol' House of Fun" je adekvatna zamjena koja je stigla u pravom trenutku. Komedija koja je u stanju rastegnuti apsurdnost do nivoa fantastike, "Aunty Donna" donosi priču o tri Australca koji žive u Los Angelesu. I to je otprilike to. U prvih nekoliko minuta svedočit ćete trenutku pjevanja balade, mašini za pranje posuđa u glavnoj ulozi, tri neobična junaka pod imenima Cowboy, Cowdoy i Cowsoy, i mnogo praznih flaša. Kaos, ali takav da ćete dosta brzo znati je li "Aunty Donna" za vas ili ne. A bit će, jer ste kul.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više