Search

\"Marriage Story\": Kako je eksplozivna ljubavna priča u samo nekoliko tjedana dobila titulu jednog od najboljih filmova godine

"Marriage Story": Kako je eksplozivna ljubavna priča u samo nekoliko tjedana dobila titulu jednog od najboljih filmova godine

Jeste li već gledali?

Tekst: L.L.

Image: Getty Images,
IMDB

Nazivaju ga najboljim ostvarenjem filmaša Noaha Baumbacha, hvale glumu Scarlett Johansson i Adama Drivera i govore kako je riječ o jednom od najboljih filmova 2019. godine iako je gledateljima dostupan tek od početka prosinca. Ako još uvijek niste pogledali film "Marriage Story", možda je sada upravo pravo vrijeme da to učinite. Zbog brojnih pohvala, brilijantne glumačke ekipe, koja osim glavnih glumaca uključuje i sjajnu Lauru Dern, Raya Liottu i Alana Aldu, i nekog posve novog pogleda na dramatičan prekid braka, na gledanje smo se odlučili i mi.

Film "Marriage Story" na dramatičan i, na trenutke, duhovit način prati priču mladog bračnog para, producenta Charlieja i glumice Nicole u iznimno emotivnom razdoblju njihovih života. Nicole guši Charliejeva ambicioznost i osjeća da gubi sebe, dok je Charlie ona druga, emotivnija i odgovornija polovica para. U sve je uključen i njihov sin Henry s kojim bračni par njeguje poseban odnos, svatko na svoj način. Dok je Nicole opušteniji roditelj koji Henryja često nagrađuje darovima za lijepo ponašanje, Charlie, iako snažno emotivno vezan za vlastito dijete, često preuzima ulogu onog odgovornijeg i strožeg roditelja.

"Marriage Story": Kako je eksplozivna ljubavna priča u samo nekoliko tjedana dobila titulu jednog od najboljih filmova godine (фото 1)

Osim sjajne scenografije i detalja koji gledatelja drže zalijepljenog za ekran, gluma koju su Johansson i Driver iznijeli u ovom filmu naprosto je fantastična. Složit ćemo se s brojnim internetskim filmskim kritičarima, pa reći kako u gledatelju izaziva nestrpljenje, stres, a na trenutke čak i emotivni raspad.

Gledajući "Marriage Story", bez obzira na dob i iskustvo, u gledatelju se, najjednostavnije rečeno, bude oni posebni, često duboko skriveni osjećaji. Oni koji najprije brane njega, zatim brane nju, zatim sve zajedno eksplodira u trenutku njihove najveće svađe, a kraj pak donosi apsolutni emotivni krah. Negdje sredinom filma na scenu stupaju odvjetnici likove kojih su utjelovili genijalna Laura Dern i Ray Liotta i tu stvar postaje duplo zanimljivija te spoj drame i romantične komedije poprima sasvim novi, napetiji oblik.

"Marriage Story": Kako je eksplozivna ljubavna priča u samo nekoliko tjedana dobila titulu jednog od najboljih filmova godine (фото 2)

Da vam ne bismo otkrili previše, reći ćemo samo kako je svaka sumnja nastala prije gledanja ovog filma, svako sumnja u posebnost istog, nakon nešto više od dva sata odlične priče – naprosto nestala. Složit ćemo se s onim iskusnijim filmskim kritičarima i reći ono što smo od onog trenutka kada je film završio pa do danas nebrojeno mnogo puta ponovili i vlastitim prijateljima - "Marriage Story" jedna je od značajnijih ljubavnih priča ispričanih u ovoj godini, ma čak i desetljeću iza nas i film koji naprosto morate pogledati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više