Search

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo

Velike zvijezde i veliki naslovi

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
IMDB

Festival poznat po velikim ostvarenjima koja tek dolaze u kina diljem svijeta, Toronto Film Festival, okupio je najveće zvijezde iz svijeta filma te su tom prilikom predstavljeni filmovi poput "Jockera", "Black Bird" sa Susan Sarandon i "Bad Education", novi film Hugha Jackmana.

Proglašen je i film godine prema ocjenama publike. Riječ je o filmu "Jojo Rabbit", crnoj komediji koja se bavi pričom o djetinjstvu jednog 10-godišnjaka za vrijeme Drugog svjetskog rata, koji idolizira Adolfa Hitlera. Kod nekih je ovaj film izazvao ogromno oduševljenje, dok ga drugi smatraju pomalo diskutabilnim zbog činjenice kako Hitler i politika koju je provodio nikako ne bi smjeli biti pitanje oko kojeg se zbijaju šale.

Na drugom mjestu našao se film "Marriage Story", a na trećem film "Parasite". U kategoriji najboljeg dokumentarca nagradu je odnio "The Cave", a "I Am Not Alone" i "Dads" na listi najboljih našli su se odmah nakon njega. Najboljim kratkim filmom proglašen je "All Cats Are Grey in the Dark". Važno je spomenuti i kako su pobjednici nekih od kategorija proteklih godina kasnije osvojili nagrade Oscar, pa priznanja s Toronto Film Festivala za sve one u filmskoj industriji svakako znače mnogo. Među pobjednicima prijašnjih godina bili su filmovi "Argo", "Silver Lining Playbook", "Room", "La La Land", "Slumdog Millionaire" i prošlogodišnji "Green Book".

S popisa filmova s ovogodišnjeg izdanja Toronto Film Festivala izvukli smo favorite čijem se dolasku u domaća kina posebno veselimo.

"Bad Education"

Napravljen prema istinitoj priči, film se bavi događajima iz srednje škole producenta Mikea Makowskog koji uključuju jednu od najvećih pronevjera u povijesti američkog školstva. Glavne uloge pripale su šarmantnom Hughu Jackmanu i Allison Janney i ovaj je film apsolutni favorit kada su u pitanju Oscari.

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo (фото 1)

"Dads"

Svidio nam se i dokumentarni film "Dads" Bryce Dallas Howard, kćeri Rona Howarda, koja je napravila sjajnu priču o pojmu očinstva i borbama kroz koje isti svakodnevno prolaze. U film je uključila i svog oca, poznatog producenta i glumca.

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo (фото 2)

"The Friend"

Jedan od onih filmova koji instantno izaziva suze u očima i koji već sad nestrpljivo očekujemo je i drama u kojoj se susreću jedna teško bolesna žena, njezin muž i njegov najbolji prijatelj koji im kroz težak životni period nesebično pomaže. Glavne uloge pripale su Jasonu Segelu, Dakoti Johnson i Caseyju Afflecku.

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo (фото 3)

"Blackbird"

Odlična glumačka ekipa okupila se i na setu filma "Blackbird". Imena poput Susan Sarandom, Kate Winslet i Mie Wasikowske našli su se u filmu koji govori o bolesnoj majci koja život želi završiti pod svojim uvjetima, okuplja obitelj, a zatim čitava stvar eskalira na neočekivan način.

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo (фото 4)

"And We Go Green"

Leonardo Di Caprio u ulozi producenta posvetio se važnim pitanjima očuvanja okoliša, a u filmu "And We Go Green" okrenuo se temi Formule E, natjecanju nalik Formuli 1, samo pomoću eko prihvatljivih automobila. Ovaj sportski dokumentarac prati utrku u deset gradova, a u filmu se pojavljuje i sam Di Caprio.

Na filmskom festivalu u Torontu premijerno predstavljeni najočekivaniji filmovi godine, donosimo popis onih kojima se posebno veselimo (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više