Search

Na Netflix je stigao dokumentarni serijal o kojem trenutno svi pričaju. Bavi se misterioznim nestankom 3-godišnje Madeleine McCann

Na Netflix je stigao dokumentarni serijal o kojem trenutno svi pričaju. Bavi se misterioznim nestankom 3-godišnje Madeleine McCann

"The Disappearance of Madeleine McCann"


Image: PR

Na obiteljskom odmoru 2007. godine u Portugalu u mjestu Praia de Luz, iz svoje sobe u hotelskom resortu nestala je trogodišnja djevojčica Madeleine McCann. Od tada je prošlo čak 12 godina, a malena Maddie još uvijek nije pronađena. Ovaj nikad razriješen i misteriozni nestanak tema je novog doku-serijala "The Disappearance of Madeleine McCann" koji je prije nekoliko dana stigao na Netflix, a o kojem se ne prestaje pričati. 

"Tuga para zbog nestanka kćeri popraćena je pomahnitalim medijskim interesom i pogrešnim uvjerenjem detektiva da su oni imali veze s tim", stoji u opisu dokumentarca koji se od 15. ožujka može pogledati u cijelosti, a donosi osam potresnih epizoda s kojima autori dokumentarca žele dati detaljniji pogled na priču koja je broj jedan u svijetu od prvog dana, a koja je šokirala svijet. 

Gotovo da nema medija koji nije u detalje pratio sve vezano uz nestanak djevojčice koja je netragom nestala iz svoje hotelske sobe dok je mirno spavala. No, njezina sudbina nažalost još dan danas nije otkrivena. Istraga i dalje traje, a tvorci dokumentarca poručuju kako je 12 godine kasnije, prema njihovom mišljenju, stiglo vrijeme za neke nove informacije, saznanja i perspektive ovog kompleksnog slučaja. 

Na Netflix je stigao dokumentarni serijal o kojem trenutno svi pričaju. Bavi se misterioznim nestankom 3-godišnje Madeleine McCann (фото 1)

Ono što ćete u serijalu "The Disappearance of Madeleine McCann" moći vidjeti jest rasvjetljavanje okolnosti koje su dovele do njezinog nestanka, ali ujedno vidjeti i popratnu histeriju koja je zavladala oko njezinog nestanka ponajviše među medijima, ali i ljudima koji su se masovno senzibilizirali ne bi li svojim nekim doprinosom ikako pomogli u pronalasku. 

Spomenuti serijal donosi tako brojne rekonstrukcije, razgovore s akterima nesretnog događaja, bilo iz perspektive detektiva, istraživačkih novinara, ali i nekih osumnjičenika za koje se ipak ispostavilo da nemaju veze s njezinim nestankom. O ovom nezapamćenom slučaju, koji je na noge digao cijelu Veliku Britaniju, ali i svijet, u dokumentarcu govori i niz stručnjaka te članovi obitelji koji su se u isto vrijeme našli na odmoru u portugalskom odmaralištu kao i obitelj McCann.

Prva epizoda tako donosi rekapitulaciju događaja koji su prethodili samom nestanku. Maddieni roditelji, inače liječnici, Kate i Gerry s troje djece odmarali su se kobne 2007. godine u poznatom portugalskom ljetovalištu sa skupinom prijatelja. 

 

Svi oni, svake večeri djecu bi uspavali, a onda bi se prošetali u hotelski restoran, 55 metara udaljen od apartmana. Dogovor je bio da svakih posla sata netko od njih ode provjeriti je li sve ok s djecom. U jednom trenu red za provjeru došao je na Maddienu majku koja se zaputila do apartmana vidjeti je li sve pod kontrolom. No, ulaskom u sobu doživjela je šok jer Maddie nije bila u svom krevetu. Iza nje je ostao samo omiljeni plišanac i dekica, a tu večer započela je najgora noćna mora njezinih roditelja, potraga za nestalom, otetom kćeri, a koja traje još i dan danas. 

U samu potragu je do danas uloženo jako puno sredstava, a do novih saznanja se još uvijek nije uspjelo doći u odnosu na 2007. godinu te je potraga u međuvremenu reducirana. U jednom trenutku vlasti su odlučile da ona kao takva više i nema smisla, kada su nesretni roditelji sami uzeli stvar u svoje ruke te uz pomoć dobrih ljudi i donacija nastavili istragu s privatnim detektivima. U međuvremenu na tu temu objavljeno je niz intervjua, emisija, istraživačkih članaka, ali istina još uvijek nije ugledala svjetlo dana. 

Iako su roditelji odbili sudjelovali u ovom dokumentarcu jer smatraju da bi im to moglo odmoći u istrazi i negativno na nju utjecati, autori serijala smatraju da će dokumentarac ipak pomoći u rasvjetljavanju ovog misterioznog slučaja i da bi mogao utjecati na pronalazak djevojčice za koju sami roditelji vjeruju da je živa, a za koje mnogi smatraju da samo oni znaju pravu istinu. U svakom slučaju, ako ste upoznati sa slučajem i svojevremeno ga pratili, onda vam svakako preporučujemo da pogledate "The Disappearance of Madeleine McCann" i doznate neke nove informacije, okolnosti, teorije... 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više