Search

Na platformama za gledanje serija i filmova, dokumentarci su trenutno najveći hit, evo koje morate pogledati

Na platformama za gledanje serija i filmova, dokumentarci su trenutno najveći hit, evo koje morate pogledati

Imamo nekoliko stvarno dobrih prijedloga

Tekst: L.L.


Image: IMDB

na platformama poput Netflixa i HBO GO, u posljednje su vrijeme veliki hit postali dokumentarci bazirani na popularnim činjenicama i slučajevima koji su, u trenutku otkrivenja, potresli svijet. Volite li se zadubiti u razotkrivanje zanimljivih kaznenih djela, pobliže upoznati umove koji su kroz određeno vrijeme počinili promišljene, a toliko zastrašujuće zločine ili pak se jednostavno opustiti te pritom skupiti nova saznanja o svijetu oko sebe, popis koji donosimo u nastavku odmah spremite na sigurno mjesto. Vjerujte, koristit će vam.

The Movies

Volite li filmske klasike, HBO-ov dokumentarac "The Movies" bit će idealan odabir za vas. Prati razvoj filmske industrije kroz povijest, donosi najzanimljivije trenutke i objašnjava načine na koje je film utjecao na današnju kulturu života. Zanimljiv, poučan i lagan, ovaj dokumentarac natjerat će vas da se prisjetite omiljenih klasika i osvježite pamćenje te steknete neka nova znanja o već poznatim naslovima.

Sex, Explained

Zanimljiv prikaz, kako je nazivaju, najvažnije stvari na svijetu donosi pregled baš svega povezanog sa seksom. Riječ je o dokumentarcu u kojem ćete naučiti ponešto o povijesti, o metodama kontracepcije, o načinima prakticiranja seksa kod skupina s različitim preferencijama, a sve to na iznimno zanimljiv, zabavan i lako pamtljiv način. Dokumentarac "Sex, Explained" možete pogledati na Netflixu.

McMillions

Kada je u McDonald's u Americi krenuo s Monopoly igrom u kojoj su kupci zatim skupljali markice te dobili mogućnost osvojiti čak milijun dolara, nekoliko je domišljatih glava u toj, naizgled običnoj igri na sreću, vidjela priliku za zaradu. Kako je nastala velika prevara povezana s najvećim lancem brze hrane na svijetu, pa i kako je, na kraju krajeva, razotkrivena, saznat ćete u više nego zanimljivom dokumentarcu koji od nedavno možete pogledati na HBO Go. Dokumentarac "McMillions" ima svega šest epizoda, a zbog zanimljive priče, gleda se u jednom dahu.

Don't F**k With the Cats

Dokumentarac koji je zainteresirao svijet, od kraja prošle godine dostupan je Netflixu. Riječ je o internetskoj osveti grupe ljudi koji su čvrsto odlučili pronaći osobu iza brutalnih videa maltretiranja životinja. Napet i više nego poučan, "Don't F**k With the Cats" dobar je prikaz svih onih loših stvari koje danas predstavlja internetska zajednica, ali i načina na koji ih suzbiti.

I Love You, Now Die

Slučaj Michelle Carter zgrozio je svijet, a sada na HBO-u možete pogledati i kako je do suđenja osobi koja je svog dečka natjerala na samoubojstvo zapravo došlo. Njezin je 18-godišnji dečko, Conrad Roy, naime, nakon pritiska s njezine strane, počinio samoubojstvo u svom automobilu. Dokumentarac prati suđenje i pobliže objašnjava tragičnu priču koja je stajala iza odnosa dvoje naizgled običnih tinejdžera.

The Disappearance of Madeleine McCann

Za priču Madeleine McCann zasigurno ste već čuli. O nestanku trogodišnjakinje izvještavali su i domaći mediji, a detalje o potrazi i cijelom slučaju sada možete saznati u dokumentarcu "The Disappearance of Madeleine McCann". Snimljena je cijela sezona od osam nastavaka, a potražiti je možete na Netflixu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više