Search

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće

Tekst: BURO.


Prošle godine u ovo vrijeme smo stalno tulumarili, ispijali kuhana vina s društvom nakon posla, obilazili brojne partyje u gradu.. Ove godine situacija je drugačija i svi se nalazimo u svoja 4 zida. Taj boravak kući nam uvelike olakšavaju streaming platforme koje su najveći izvor utjehe u večernjim satima kada navučemo pidžamu, pripremimo neki sendvič i zavalimo se na kauč s daljinskim u ruci. Puno dobrih naslova je stiglo u prosincu i neke ste sigurno već pogledali, ali ako niste, u nastavku donosimo pregled najboljih.

“Normal people”

Gdje: HBO GO

Kada: 1. prosinac

Što: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 1)

Ekranizacija mega popularne knjige Normal People oduševila je mnoge, gotovo koliko i sama knjiga. Serija prati odnos dvoje ljudi čiji se karakteri, stavovi i pozicije mijenjaju kao i njihov odnos. Nekada je Marianne bila povučena i ćudljiva, a Connell je bio centar pažnje. Međutim dolaskom u Dublin stvar se mijenja i taj početak nove faze života drastično mijenja i njihov odnos. Iskreno, toplo, zanimljivo i jako životno.

“Mank”

Gdje: Netflix

Kada: 4. prosinac

Što: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 2)

Film kojem mnogi već sada proriču oskarovsku budućnost i koji donosi priču o piscu i scenaristu Hermanu Mankiewiczu (igra ga maestralni Gary Oldman) kojeg je Orson Welles angažirao na filmu “Građanin Kane”. Premisa filma “Građanin Kane” je građena po uzoru na lik legendarnog biznismena Williama Randolpha Hearsta s kojim je Mankiewicz nekada bio blizak prijatelj, ali su imali i velike konflikte. Rad na ovom filmu za Hermana znači prekidanje nekih odnosa, obnavljanje drugih i hvatanje u koštac sa svakodnevnim izazovima scenarija.

“Euforija” (specijalna epizoda)

Gdje: HBO GO

Kada: 7. prosinac

Što: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 3)

Već neko vrijeme znamo da se Euforija vraća s dvije specijalne epizode. Prva epizoda se odvija tijekom proslave Božića i prati Ru koja se još uvijek oporavlja od prekida s Jules. Ru sjedi u restoranu i razmišlja o svom životu i ovisnostima, kada iznenada susreće Alija kojeg je upoznala na sastancima u klinici za liječenje ovisnosti.

“The Prom”

Gdje: Netflix

Kada: 11. prosinac

Što: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 4)

Kada samo čujemo imena Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Kerry Washington u istoj ekipi i istoj rečenici, ne pitamo o čemu se radi već palimo televiziju. U ovom slučaju, u pitanju je film napravljen prema Broadwayskom mjuziklu iz 2018. koji je dobio pozitivne kritike, a za njegovo pretvaranje u film zaslužan je Ryan Murphy. Film prati grupu egoističnih, samozaljubljenih zvijezda koje su se uputile u mali grad u Indiani kako bi pomogli Emmi, djevojci kojoj je zabranjeno da prisustvuje maturi jer kao partnericu želi povesti svoju djevojku Alyssu. Iako zvuči kao plemenit čin, ova se četvorka upustila u akciju zbog dobrih kritika i komentara koje će dobiti kao i zbog pr-a. Genijalan film za kojeg su kritičari napisali kako se radi o čistoj sreći i veselju.

“The Midnight Sky”

Gdje: Netflix

Kada: 23. prosinac

Što: Film

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 5)

Čini se da nisi ozbiljan glumac ako nemaš barem jedan film u svemiru na svojoj listi. George Clooney je tu tvrdnju shvatio ozbiljno te na Gravitaciju dodaje još jedan film ove tematike u vlastitoj režiji. Film je nastao po knjizi Lily Brooks – Dalton “Good Morning Midnight” i u pitanju je post-apokaliptična priča o Clooneyu kao usamljenom znanstveniku koji radi na Antarktiku i koji treba spriječiti tim astronauta da se vrate na Zemlju jer se na njoj događa globalna katastrofa.

“Birdgerton”

Gdje: Netflix

Kada: 25. prosinac

Što: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 6)

Kreće nova era: Shonda Rimes je napravila seriju za Netflix. Ovaj put se odlučila za povijesnu dramu koja prati osmero braće i sestara obitelji Bridgerton, s naglaskom na Daphne, najstariju kćer iz obitelji. Serija je smještena u 19.stoljeće, a Daphne je na početku svog krstarenja kroz visoka londonska društva i njegovo natjecateljsko tržište u traženju bračnog partnera.

“Equinox”

Gdje: Netflix

Kada: 30. prosinac

Što: Serija

Najbolji novi naslovi na streaming platformama zbog kojih nije teško ostati kod kuće (фото 7)

“Equinox” je druga originalna Netflixova danska produkcija i po svemu sudeći jako podsjeća na njemačku seriju “Dark”. Donosi priču o Astrid, mladoj ženi, čija je sestra neobjašnjivo nestala s cijelim razredom u 1999. godini kada je Astrid imala 9 godina. Astrid je traumatizirana nestankom i progoni je u noćnim morama. Ipak kao tridesetogodišnjakinja je pronašla neki mir, živi skladno obitelji i vodi noćni radio program. Sve se čini normalnim dok jednom ne primi poziv od nepoznate osobe koja joj otkrije da postoji druga dimenzija života. Kako smo kazali, scenarij jako nalikuje zapletu serije “Dark” i vrijedna je pažnje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više