Search

Nakon dvije epizode već smo zakačeni na ovu seriju: \"Black Monday\" je serija za sve obožavatelje filma \"Vuk s Wall Streeta\"

Nakon dvije epizode već smo zakačeni na ovu seriju: "Black Monday" je serija za sve obožavatelje filma "Vuk s Wall Streeta"

"Black Monday"

Tekst: A.P.


Prije nekih dva tjedna Showtime je predstavio novu seriju koja se bavi slomom burze u 80-im godinama, točnije 1987. godine kada se dogodio najveći slom burze poznat pod nazivom "Black Monday". Priča se vrti oko male, ali ambiciozne skupine brokera koje vodi karizmatični i ekscentrični Maurice Monroe kojeg je fantastično utjelovio Don Cheadle. U džungli zvanoj Wall Street, Monroe i njegov tim pokušavaju postati jedna od vodećih brokerskih firmi i pritom upadaju u niz suludih situacija iz kojih se pokušavaju iščupati na sve moguće načine. Ovo nije smrtno ozbiljna serija o njujorškoj burzi, redatelji su priču poprilično naslonili na razvratne trenutke kakve smo vidjeli u mega hitu "Vuk s Wall Streeta".

Tako se Monroe vozi gradom u crvenoj Lamborghini limuzini, kokain se naručuje u kilogramima i šmrče u poslovnim prostorijama, partija se od jutra do zore i atmosfera tvrtke je više klupska nego poslovna. Možda najbolji opis glavnog lika je dao sam Monroe (Don Cheadle) već u prvoj epizodi: "U životu imam dvije najdraže stvari. Prva je novac, druga je kokain. Najveće zadovoljstvo mi je kad uzmem prvu najdražu stvar, zarolam je i zaronim u brdo druge najdraže stvari u životu".

Već u prvoj epizodi upoznajemo sve važne likove i dobivamo naznaku kako će se priča razvijati. Pored Monroea upoznajemo mladog i naivnog Blaira Pffafa koji je igrom slučaja "tražena roba" na Wall Streetu, a zbog kompjuterskog algoritma koji je napisao na faksu, koji navodno može pobijediti svakog brokera i tvrtki osigurati sigurnu dobit. Tu je i genijalna Dawn Darcy koju glumi Regina Hall. Darcy je jedna od najboljih brokerica na tržištu i s Monroeom ima neku polu emotivnu priču i povijest koju ćemo sigurno saznati u narednim epizodama.

Serija je jako dinamična, dijalozi su odlično napisani, eksplozivni i beskrajno humoristični. Jednostavno vas vuče da gledate još, a u ovom sumornom siječnju koji kao da traje deset godina pametna humoristična serija je sve što nam treba da preživimo do proljeća. Svakako pogledajte!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više