Search

Napokon je stigao film \"El Camino\", nastavak na popularnu seriju \"Breaking Bad\", evo što trebate znati prije gledanja

Napokon je stigao film "El Camino", nastavak na popularnu seriju "Breaking Bad", evo što trebate znati prije gledanja

Od danas na Netflixu

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Ljubitelj serije Breaking Bad napokon su došli na svoje! Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih najava filma "El Camino", koji je ujedno i nastavak na superpopularnu seriju, isti je napokon izašao i od danas ga možete pogledati na Netflixu. Kako smo "Breaking Bad", seriju koja slovi za jednu od najboljih svih vremena, i sami pogledali davnih dana i podsjećanje na događaje koji su nas tada iznenadili, šokirali, tjerali na suze, a ponekad i smijeh, itekako bi nam dobro došlo, odlučili smo napraviti mali pregled najvažnijih trenutaka same serije kako bi uživanje u filmu bilo još bolje. Ako je to uopće moguće.

Napokon je stigao film "El Camino", nastavak na popularnu seriju "Breaking Bad", evo što trebate znati prije gledanja (фото 1)

Ne ulazite li u skupinu ljudi koji su se na gledanje "El Camina" pripremali tjednima pregledavajući sve sezone "Breaking Bada", tada vas moramo podsjetiti kako se cijela stvar vrtjela oko glavnih likova, Waltera Whitea i Jesseja Pinkmana, bivšeg profesora kemije i njegovog srednjoškolskog učenika, ljubitelja lakših i težih droga.

Iako je tematika serije gotovo u svim trenucima bila iznimno napeta i ozbiljna, ovaj je dvojac šarmom, genijalnom glumom i istim takvim situacijama uspio osvojiti gledatelje diljem svijeta. Tako su Brian Cranston i Aaron Paul kroz pet sezona, prije punih 11 godina na male ekrane donijeli nešto sasvim drugačije, novo i svježe, intrigantno i uzbudljivo. Naravno, bez Vincea Gilligana, filmaša koji je njihove likove stvorio, cijela priča ne bi imala baš nikakvog smisla. Upravo zato, Gilligan se odlučio vratiti u velikom stilu pa je stvorio "El Camino". I nije pogriješio.

Priča je tekla nekako ovako. Walter White ulazi u posao s Jessejem Pinkmanom i dvojac počinje kuhati metamfetamin. U početku je cilj zaraditi tek nešto sitno novaca kako bi Walter mogao platiti liječenje raka te prehraniti vlastitu obitelj, sina Waltera Jr. i trudnu suprugu Skyler. No, droga i novac sjajan su par za upadanje u nevolje pa naizgled jednostavan i brz način zarade postaje sve složeniji. U početku serije, Walter White daje si nadimak Heisenberg i obilježava jedan novi  početak televizijske povijesti.

Kroz pet sezona dvojac prolazi kroz situacije poput prodaje droge putem sitnih dilera do velikih poslova s kompanijama poput one Gusa Fringa, vlasnika lanca restorana s piletinom, suradnje s odvjetnikom Saulom Goodmanom, koji je po završetku "Breaking Bada" dobio i vlastitu seriju "Better Call Saul", i ogromnih količina novaca, pa sve do Jessejovog odlaska na rehabilitaciju, ubojstava i pranja još većih količina novaca. U priču je, naravno, upleten i muž Skylerine sestre, Walterov šurjak, ujedno i istražitelj specijaliziran za područje droga, koji kroz cijelu seriju hvata tajanstvenog Heisenberga.

Napokon je stigao film "El Camino", nastavak na popularnu seriju "Breaking Bad", evo što trebate znati prije gledanja (фото 2)

Stvar postaje još mrvicu zanimljivija kada se Jesse i Walter napokon uspijevaju riješiti gotovo svih koji su im do tada stajali na putu te ulaze u posao s Toddom i njegovom nacistički orijentiranom ekipom. Pred kraj same serije, Hank napokon otkriva tko je zapravo Heisenberg, ali zatim i umire. Nakon što ga obitelj napušta, a Jesse otkriva zločine koje mu je dotadašnji partner skrivao, Walter odlazi živjeti sam, smišlja način kako osloboditi Jesseja iz zatočeništva koji je za njega stvorila Toddova ekipa i na kraju sve to provodi u djelo. Ipak, Walter teatralno umire na podu laboratorija u kojem je Jesse bio prisiljen kuhati metamfetamin za Todda, a Jessje uspijeva pobjeći u El Caminu, automobilu na koji nailazi u dvorištu u kojem je bio zatočen.

I tu počinje "El Camino", jedan od najočekivanijih filmova ove godine i onaj kojeg ćemo već danas s velikim uzbuđenjem, baš kao i ostatak svijeta, pogledati na Netflixu. Cijelu seriju na simpatičan je način sažeo i sam Aaron Paul gostujući u showu popularnog Jimmyja Kimmela, a što vas točno sve očekuje u filmu, pogledajte u traileru.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više