Search

Netflix je prepun krimi dokumentaraca, imamo popis onih koje morate pogledati

Netflix je prepun krimi dokumentaraca, imamo popis onih koje morate pogledati

Pet onih koji će vas zaprepastiti!

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Volite li se zavaliti na kauč i udubiti se u napetu radnju na malom ekranu, krimi dokumentarci idealan su odabir za vas. Radnja naših favorita toliko je napeta da vam neće biti potrebna čak niti zdjela kokica, na njih ćete potpuno zaboraviti kada se jednom nađete upleteni u radnju navedenih dokumentaraca.

"Amanda Knox"

Slučaj Amande Knox dogodio se 2007. godine, a riječ je o jednom od poznatijih ubojstava koja su te godine potresle Italiju. Knox je djevojka koja je ubila svoju cimericu, a zatim je po njoj snimljen film u kojem se pojavljuju njezin bivši dečko, ali i sama Amanda Knox. Zanimljiv i napet pogled na dvije strane priče koja je do ubojstva dovela mogao bi vas prikovati za male ekrane.

"The Disappearance of Madeleine McCann"

Za njezinu priču zasigurno ste već čuli. Riječ je o trogodišnjoj djevojčici Madeleine koja nestaje za vrijeme godišnjeg odmora s roditeljima još 2007. godine. Ove je godine slučaj poprimio novi oblik, a zatim je sve zajedno pretočeno u napeti dokumentarac koji će vas zainteresiranima držati od početka do kraja.

"Out of Thin Air"

"Out of Thin Air" dokumentarac je o dva navodna ubojstva na Islandu za koja je odgovaralo čak šestero ljudi. Ona su se dogodila prije 40 godina, a 2017. godine, kada je dokumentarac snimljen, ponovno su preispitane tadašnje odluke. Veliku ulogu u cijelom slučaju odigrali su i stanovnici islandskog grada u kojem se ubojstvo dogodilo. Oni, naime, nikada nisu vjerovali u istinitost priča o šest ubojica upravo zbog činjenice kako tijela ubijenih nikada nisu pronađena. Uzbudljiv dokumentarac s potpuno drugačijom scenografijom odličan je izbor za jesenske večeri.

"I Am a Killer"

Dokumentarac u 10 nastavaka priča priče deset ubojica osuđenih na smrtnu kaznu. Ono što ovaj mini dokumentarni serijal čini posebnim jest činjenica da gledateljima svoje priče donose direktno ubojice. Tek tu čitava stvar poprima još mrvicu napetiji oblik.

"Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes"

Volite li dobar krimi dokumentarac, a razgovore s Tedom Bundyjem još niste pogledali, pravo je vrijeme da to učinite. Slučaj koji je potresao cijeli svijet ponovno je dobio na važnosti nakon Netflixovog serijala, a zanimljivo je kako ovog puta gledatelji imaju prilike čuti što sam serijski ubojica ima za reći o svojim postupcima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više