Search

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku

Tekst: BURO.

Ožujak je ustvari jedan poprilično kul mjesec. Osim kad ne donosi neplanirane tone snijega. Ili pandemiju kao prošlogodišnji. U svakoj drugoj varijanti ovo je onaj mesec u kojem znamo da je proljeće samo na korak od nas, a to znači duže dane i sjedenje u vrtovima u kasno popodne. A to, čak i u ovim turbulentnim godinama predstavlja ozbiljan plus i razlog za radovanje. Pored toga, ovaj ožujak nam donosi i pregršt kul sadržaja na streaming platformama, pa bilo da želite gledati novi psihološki triler ili urnebesnu komediju, platforme imaju nešto za vas.

"GENERACIJA +"

Premijera: 11. ožujka

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 1)

Na tragu serija koje istražuju živote, odnose i seksualnost mladih i otvoreno pričaju o problemima s kojima se susreću, kao što su “Euforija” ili “Sex Education”, pojavljuje se i novi naslov „Generacija +“. Na momente mračna, na momente super razigrana serija koja prati grupu srednjoškolaca čije istraživanje seksualnosti (uključujući i razne naprave) testira duboko ukorijenjena vjerovanja o životu, ljubavi i prirodi obitelji u njihovoj konzervativnoj zajednici.

"MARGARET ATWOOD: U RIJEČIMA JE MOĆ

Premijera 18. ožujka

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 2)

Margaret Atwood je poznata spisateljica, koja je široj publici možda čak i posebno postala poznata nakon uspjeha serije “Sluškinjina priča”. Milijuni čitatelja širom svijeta znaju njene knjige od korice do korice, ali malo njih zna ženu koja se krije iza tih priča. Redatelji ovog dokumentarca proveli su godinu dana s Margaret i njenim partnerom, pratili su ih na književnim tribinama, provodili su vrijeme s njihovom obitelji i posjećivali snimanje “Sluškinjine priče”. Uz priče iz života, koje s gledaocima dijele njihovi prijatelji, obitelj, ali i sama Margaret, film istražuje njeno odrastanje u kanadskoj divljini, njeno pjesništvo u mladosti i pruža rijedak uvid u njen spisateljski rad dok završava svoj posljednji roman “Svjedočanstva”.

"The Kitchen"

Premijera: 10. ožujka

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 3)

Ovaj film je tehnički izašao 2019. ali s obzirom na to da gotovo nigdje nije bio dostupan za gledanje, ovu Netflix premijeru vrijedi proslaviti. Tiffani Haddish, Elisabeth Moss, Melissa McCarthy zvuče kao ozbiljno dobar trojac, i to zapravo i jesu. Žene njujorških gangstera koje su, nakon što im muževi završavaju u zatvoru, ostavljene da se snađu same i vode financije kako znaju i umiju. To znači da srede mjesečna reketarenja, pokupe zaostale dugove i manje više nastave tamo gdje su oni stali. Naravno da sve ne ide po planu ali je urnebesno zabavno. A još je radnja smještena u 1978. godinu i New York. Poslastica!

"The Irregulars"

Premijera: 26. ožujka

Platforma: Netlfix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 4)

Nova serija koja stiže na Netflix krajem mjeseca, bazirana je na djelu Arthura Conana Doylea, ali ovog puta u pitanju je nešto što bi se najprije moglo definirati kao spin-off. Umjesto da prati radnje, probleme, i rješenja Sherlocka Holmesa i doktora Watsona, sada je u centru pažnje ulična ekipa koja istražuje misteriozne zločine na ulicama viktorijanskog Londona. Takozvani “Irregulars” koji sprovode istraživanja za Holmesa, i uopće završavaju poslove za poznatog detektiva. Serija zapravo postavlja pitanje, što ako sve što mislimo da znamo o Holmesu zapravo nije radio on, nego grupa klinaca? Zanimljiva premisa zbog koje ćemo seriji sigurno dati šansu.

"Sentinelle"

Premijera: 5. ožujka

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 5)

Nakon užasa koje je vidjela u Siriji, i post-traumatskog stresa koji ima, Klara, francuska operativka, vraćena je u Francusku. Tu se pridružuje operaciji Sentinelle u Nici, i uz pomoć mame i sestre Tanie pokušava se od svega oporaviti. Međutim, nakon što Tania biva brutalno prebijena, Klara koristi sve svoje sposobnosti da pronađe napadače i osveti sestru. Dinamična i uzbudljiva potraga će vas sasvim sigurno držati prikovane za ekran, a Klaru u krajnjoj liniji dovesti do Yvana Kadnikova, sina moćnog ruskog oligarha na Azurnoj obali. Komplicirano, isprepletano i za akcijski film, prilično intimno ostvarenje.

"Deadly Illusions"

Premijera: 18. ožujka

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 6)

Ako vam nedostaju triler klasici kao recimo film “Sirove strasti” onda su “Deadly Illusions” tu da nas podsjete na taj žanr i vrate ga na scenu. Priča je fokusirana na uspješnu autoricu bestsellera (Kristin Davis) koja se nalazi u najvećoj kreativnoj blokadi s kojom se ikada susrela. Da bi se potpuno fokusirala na posao, zapošljava mladu djevojku da brine o njenoj djeci. Međutim, kako vrijeme odmiče ona postaje potpuno opsjednuta svojom knjigom, a linija između života o kojem piše i onoga koji živi postaje gotovo sasvim zamagljena. “Deadly Illusions” je pogled u podsvijest uspješne žene, njenih seksualnih želja i potreba koje nisu ispunjene, i životnih težnji.

"Yes day"

Premijera: 12. ožujka

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati na streaming platformama u ožujku (фото 7)

Ako nam nešto treba ovih dana onda je to smijeh, nova obiteljska komedija to nam može osigurati. I to u nevjerojatnim količinama. Film koji prilično podsjeća na film s Jimom Carreyjem u kojem on govori "DA" svemu, i u kojem Jennifer Garner i Edgar Ramirez glume bračni par, za koje njihova djeca smatraju da su nevjerojatno dosadni. Da bi im dokazali da nisu u pravu, i uvjerili ih u suprotno, odlučuju da cijeli jedan dan govore "DA" svemu. A to znači da 24 sata žive po dječjim pravilima. Puno smijeha i zabave i pravi comfort watch idealan za cijelu obitelj. Naravno, pod uvjetom, da i vašim klincima ne padne na pamet ovako "kul" porodičan dan kao na filmu. Onda ste u ozbiljnom problemu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više