Search

Oscari – tko bi mogao odnijeti pobjedu?

Oscari – tko bi mogao odnijeti pobjedu?

Favoriti o kojima se šuška

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Pripreme za Oscare već su počele, brojni internetski filmski stručnjaci i oni koji se tako vole nazivati krenuli su s predviđanjima, a kako i ne bi kada je protekla godina donijela neka od najzanimljivijih filmskih ostvarenja u dugo vremena. Upravo zato, i sami smo odlučili istaknuti favorite koji bi ove godine, 10. veljače, mogli odnijeti prestižnu nagradu u nekoj od važnih kategorija.

Prvi na listi našao se, naravno, Tarantinov posljednji film "Once Upon a Time in Hollywood". Bio je to jedan od najisčekivanijih filmova godine, onaj koji je na jednom mjestu okupio velikog Quentina Tarantina, Leonarda DiCaprija, Brada Pitta i Margot Robbie, a putem kojeg je na više nego zanimljiv način ispričana priča o holivudskom serijskom ubojici Charlesu Mansonu. Internetski znalci, a s njima se slažemo i mi, predviđaju kako bi "Once Upon a Time in Hollywood" mogao dobiti nagradu u kategoriji "Best Picture", a DiCaprio i Pitt priznanja za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu.

Iako nije riječ o klasičnom kandidatu za Oscara, film Lorene Scafarije "Hustlers" s Jennifer Lopez, Constance Wu i Julijom Stiles među internetskom je publikom pokupio brojne simpatije, a upravo se nastup Jennifer Lopez smatra dovoljno dobrim za osvajanje toliko željenog kipića u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge. Velike šanse za nagradu u kategoriji glavne ženske uloge ima i Rene Zellweger za ulogu Judy Garland u filmu "Judy". Zellweger je posao odradila brilijantno te na realističan način prikazala sve borbe koje je Garland kroz život vodila. Nama dovoljno.

Naravno, na našem se popisu našao i genijalan "Joker", film koji je svijet osvojio na prvo gledanje. Film u kojem fantastičan Joaquin Phoenix glumi Arthura Flecka, ubojicu iza maske klauna, i onaj koji je izazvao brojne polemike, vrlo lako mogao bi dobiti nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu. U utrci za nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, prema internetskim pisanjima, mogao bi se naći i Antonio Banderas u ulozi Salvadora Malla, filmaša koji se na zanimljiv način prisjeća godina koje su iza njega, a kojeg je stvorio sam veliki Pedro Almodóvar u filmu "Pain and Glory".

Film "The Irishman", koji je na istom mjestu ponovno okupio sjajne Roberta De Nira, Al Pacina i Joea Pescija, a čija se radnja očekivano vrti oko mafijaških pitanja, jedan je od favorita za nagradu za najboljeg redatelja. Ona bi mogla pripasti Martinu Scorseseu, dok bi nagrade za najboljeg sporednog glumca mogle pripasti Joeu Pesciju ili Al Pacinu.

O filmu "Marriage Story", koji je po izlasku postao instantan must watch, već smo pisali, no nije naodmet spomenuti kako je ova drama sa Scarlett Johanssom i Adamom Driverom neočekivano brzo i lako pokupila simpatije, pa bi tako i Johansson i Driver mogli pokupiti nagrade za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, dok bi Lauri Dern mogla pripasti nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu.

Film "A Beautiful Day in the Neighbourhood" u kojem američka ikona igra ulogu američke ikone također je jedan od favorita za najbolju sporednu mušku ulogu. Riječ je o liku Freda Rogersa kojeg igra neponovljivi Tom Hanks, a film o prijateljstvu između zvijezde i novinara snimljen je prema istinitoj priči. Iako Hanks ovdje igra sporednu ulogu, upravo je svojom pojavom zaslužan za ugodnu atmosferu koja ovaj film čini idealnim za opuštene vikend večeri te bi mogao osvojiti Oscar za najbolju sporednu mušku ulogu.

Jedan od onih koje smo također jedva dočekali, film "Bombshell", istinita je priča o bivšem direktoru televizijske kuće Fox optuženom za seksualno napastovanje kolegica, a u kojem su briljirale Nicole Kidman, Margot Robbie i Charlize Theron. Upravo bi Charlize Theron mogla dobiti Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu dok bi Margot Robbie mogla pripasti nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu.

Na kraju, film "Little Women" nastao prema istoimenom romanu Louise May Alcott na jednom je mjestu okupio sjajnu glumačku ekipu koja uključuje Meryl Streep, Lauru Dern i Emmu Watson, zbog divne adaptacije i sjajne glume, mogao bi odnijeti nagradu za najbolju glavnu i sporednu žensku ulogu, a iste bi mogle pripasti Saoirse Ronan te Florence Pugh.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više