Search

Otišao je, nije napravio ništa i sada se vratio u revijalnom tonu!

Otišao je, nije napravio ništa i sada se vratio u revijalnom tonu!

S emitiranjem je krenula nova sezona kultne serije "Curb Your Enthusiasm" tvorca Larryja Davida


Image: PR

Nakon šestogodišnje stanke na male ekrane vratila se HBO-ova Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivana humoristična serija "Bez oduševljenja, molim!" (Curb Your Enthusiasm) u devetoj sezoni. Pogledali smo prvu epizodu i sve upućuje na to kako nas u narednih devet čeka i dalje dobri stari, sitničavi i neurotični Larry David...

On je neurotični, sitničavi, polu-umirovljeni koautor "Seinfelda" koji se besramno obogatio i nema više ništa ozbiljno za raditi u životu. Upada u nevjerojatno neugodne situacije bilo da je riječ o obitelji, prijateljima, suradnicima ili random ljudima. Paralelno se zafrkava i preispituje sve društvene norme i tabue. Najčešće ima dobre namjere koje redovito završavaju totalnom katastrofom. Opsjednut je svojom ćelavošću, zubima i uvjeren da gledanjem kroz poluzatvorene oči može odgonetnuti laže li netko. Ujedno je i veliki ljubitelj tenisica iz kojih se nikada ne skida i ultimativni su mu zaštitni znak. Da, pričamo o jednom i jedinom Larryju Davidu, komičaru koji se jučer vratio na male ekrane s novom, 9. sezonom omiljene i fantastične serije "Bez oduševljenja, molim!" ("Curb Your Enthusiasm") koju možete pratiti na HBO GO-u.

Otišao je, nije napravio ništa i sada se vratio u revijalnom tonu! (фото 1)

Podsjetimo, u seriji David glumi tako karikiranu verziju samoga sebe, a ona je specifična po tome što ne postoji konkretan i jasno definiran scenarij, nego je radnja načelno poznata, a dijalozi su djelo i nadahnuće poznatih glumaca-komičara na setu. Također, ono što ju čini zanimljivom jest što se serijal snima s danas vrlo popularnom "tehnikom jedne kamere". U seriji se redovito pojavljuju i mnogi poznati glumci koji najčešće glume, više ili manje karikirane verzije sebe - kao što su dosad bili primjerice Ted Danson, Richard Lewis, Bob Einstein i Mary Steenburgen, te Vivica A. Fox, John McEnroe, Lucy Lawless, Ben Stiller, Tia Carrere, Gina Gershon i mnogi drugi. Iz serije je potekao i termin "Larry David moment" koji označava nenamjerno stvorenu i vrlo neugodnu društvenu situaciju. Neke teme iz Seinfelda se provlače i kroz ovu seriju, ali je David otišao korak dalje pa su brojne epizode "Bez oduševljenja, molim!" obilježene kontroverzom i oko njih se znala nerijetko dići prašina.

Otišao je, nije napravio ništa i sada se vratio u revijalnom tonu! (фото 2)

Naime, osma sezona "Curba" završila je 11. rujna 2011. godine. Bila je to osamdeseta epizoda serije u kojoj je gostovao Michael J. Fox. Larry David je tada imao 64 godine, a sada se s novom sezonom Larry vratio kao sedamdesetogodišnjak i možemo vam reći da izgleda potpuno jednako. Iako je spomenuta sezona, koju smo jedva dočekali, bila neko vrijeme vrlo upita i ovisila je isključivo o volji njenog glavnog i praktički jedinog autora i tvorca, Davida, činjenica je da su HBO-ova vrata njemu uvijek bila otvorena o kojoj god da se ideji radilo.

Otišao je, nije napravio ništa i sada se vratio u revijalnom tonu! (фото 3)

Sudeći prema prvoj epizodi nove, devete sezone koju smo jučer pogledali na HBO GO-u, sve upućuje na to kako se Larry David nije nimalo promijenio, samo svijet oko njega. Već od prve minute dobili smo flashback njegove savršeno uigrane kombinacije istančanog humora i ironije nadograđene dozom nelagode koju smo prije obožavali, a sada ćemo u tome vrlo izgledno samo nastaviti uživati. Epizodu vam ne želimo ni u kojem obliku "spojlati", ali možemo konstatirati da smo sretni što je Larry David konačno odlučio pronaći inspiraciju i materijala za novu sezonu, s obzirom na to da je riječ o jednoj od najboljih televizijskih komedija ikada. A ona da Larry David ima sve: novac, sigurnost, slavne prijatelje, divan holivudski dom, a da mu je život u stalnom kaosu, potvrđuje samo još jednom da "uspjeh" ne mora nužno značiti da vam sve mora ići ko' podmazano. Larry David vam to može potvrditi iz prve ruke!

Kakve zgode nas očekuju u novim avanturama i u kakvim sve situacijama će se naš glavni junak ponovno naći, pratite u novim epizodama...

Related articles

Buro 24/7 Selection

više